"Teljo, Adrijan, Gudelj"
"Teljo, Adrijan, Gudelj"

Rekonstrukcija Porta: Platili 11 miliona za Adrijana, završen i Teljo, Gudelj sledeća meta

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.07.14. | 19:21

Portugalski velikan posle prodaje Mangale i Fernanda u Mančester Siti odrešio kesu za pojačanja

Teljo, Adrijan, Gudelj

Sezona bez trofeja u kojoj je klub ostao u senci najvećeg rivala Benfike, naterala je čelnike Porta da naprave ozbiljne rezove tokom prelaznog roka i izvrše promene u igralčom kadru.  

Izabrane vesti

Porto je zaključio transfere brazilskog veziste Fernanda i francuskog štopera Elijakima Mangale u Mančester Siti. Visina oba transfera iznosi 55 miliona evra, ali cela suma neće pripasti klubu pošto ozbiljni procenti idu i menadžerima koji su imali vlasništvo nad delom ugovora pomenutih fudbalera. Klub je bez obeštenja napustio iskusni bek Fućile koji se vratio u domovinu Urugvaj.

Sada je red sa popularni Zmajevi krenu sa dovođenjem pojačanja. Još ranije su Porto pojačali defanzivac Danijel Opare iz Standarda i brazilski vezista Evandro iz Estorila, a najnovije pojačanje je španski napadač Adrijan Lopez iz madridskog Atletika. Porto je oktupio 60 odsto prava na Adrijana za sumu od 11 miliona evra. Španac je potpisao ugovor do 2019. godine uz otkupnu klauzulu od 60 miliona evra.

Sledeće pojačanje bi trebalo da bude Barselonin krilni napadač Kristijan Teljo. Ne zna se o kojoj sumi je reč, ali Teljov otac Hoakin je potvrdio da je stvar gotova.
Pakujemo se i od ovog vikenda će Kristijan početi da trenira sa Portom. Presrećan je zbog novog kluba i jedva čeka da se dokaže u Portu. Ovo nije običan klub, već jedan od najvećih na svetu. U Barseloni nisu cenili mog sina jer nisu smeli da pomere neke nedodirljive fudbalere”, rekao je Teljov otac.

Tu nije kraj spisku pojačanja. Posle Telja, Porto se bacio na realizaciju transfera srpskog veziste Nemanje Gudelja iz AZ Alkmara. Novi trener Lopetegi vidi u Gudelju idealnu zamenu za Fernanda na poziciji zadnjeg veznog, a još nisu poznati detalji Portove ponude Holanđanima.

 


tagovi

transferi2014ŠpanijaPortugalPortoPrimeraNemanja GudeljKristijan TeljoHolandijaAZ AlkmarAtletiko MadridEvropaEredivizijaAdrijan Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara