""
""

Remi, Debiši, Gomis, Eder, Nolito, Berahino... Evo šta bismo mogli da očekuje u foto finišu!

Vreme čitanja: 5min | pon. 01.02.16. | 11:00

Vreme je za transfere!

Počećemo sa Premijer ligom, gde bi kao po običaju trebalo da bude najprometnije. Matje Debiši se danas rastaje sa Arsenalom, ali i dalje se ne zna gde će nastaviti karijeru. Aston Vila je i dalje favorit, ali u igri je i Sanderlend, koji je ozbiljno zagrizao za francuskog desnog beka. Što se dolazaka u Arsenal tiče, verujemo da je Arsen Venger već odavno zatvorio to poglavlje i da se ove zime neće previše obazirati.

Izabrane vesti

Navijače Čelsija i Liverpula ćemo morati da razočaramo. Plavci su transferima Alešandra Pata i Meta Mijazge gotovo izvesno popunio tim za nastavak sezone. Priče oko dolaska Antoana Grizmana, Džeksona Martineza ili Džona Stounsa su u ovom trenutku prepumpane i zaista bi trebalo da se dogodi pravo čudo ako bi neko danas zaista došao. Što se odlazaka tiče, pitanje je samo gde će Loik Remi otići - Njukasl, Aston Vilu ili Lester. Tri premijerligaša nude ozbiljan novac i sada se samo čeka da Francuz prelomi i izabere novu sredinu. 

Liverpul najverovatnije neće imati dramu zimskih prelaznih rokova kao onda kada je prodat Fernando Tores ili kupljen Endi Kerol. Osim ako se ne dogodi veliki preokret u pregovorima sa Šahtjorom oko Aleksa Tešeire, trebalo bi da se očekuje prilično miran dan na Enfildu. Podsetimo, Šahtjor je ozbiljno zategao pregovore zahtevom da se isplati 70.000.000 za usluge brazilskog golgetera, što Redsima ne pada na pamet. Ali, Tešeira je i dalje besan na klub i traži da ide. Da li će predsednik ukrajinskog giganta Rinat Ahmetov popustiti na kraju?!

Centar pažnje danas bi mogao da bude Lester, koji i dalje traži pravo pojačanje u napadu. U igri su Loik Remi, Sejdu Dumbija i M'Baje Nijang, od kojeg Lisice nisu odustale, uprkos tome što je Milan već odbio nekoliko ponuda. Prema poslednjim pisanjima u igri je i Ahmed Musa iz CSKA, za kojeg je Lester navodno izdvojio 20.000.000 evra! Do kraja prelaznog roka Lester će pojačati ofanzivne redove, samo čekamo da vidimo koga će Klaudio Ranijeri izabrati. 

Svonsi i dalje pikira Barseloninog krilnog napadača Sandra Ramireza, što bi mogla da bude podloga za odlazak jednog od dvojice ofanzivaca - Edera ili Bafetimbija Gomisa. Edera traže Đenova i Kjevo, ali je najbliži Lilu, a Gomisa Njukasl i Kristal Palas. I vrlo je verovatno da će jedan od njih dvojice otići.

Dok je Mančester Siti prilično miran, uprkos teškoj povredi Kevina De Brujnea, u Mančester junajted će u „minut do 12“ verovatno dovesti jednog, a možda i dvojicu defanzivaca, a i dalje stoji da Luj van Gal traži i jednog fudbalera u ofanzivnoj liniji. Imena ima i previše u ovom trenutku, zato pomno treba ispratiti dešavanja na Old Trafordu do poslednje sekunde prelaznog roka. 

Njukasl danas planira da kompletira dva transfera – levog beka i napadača. Kako je Giljermo Sikeira otišao u Valensiju, ostao je David Santon kao potencijalna opcija, dok su Loik Remi, Saido Berahino i Sejdu Dumbija i dalje najveći kandidati da zaduže Njukaslov dres. Tačnije, jedan od njih.

Stouk bi danas mogao da postane pravi hit prelaznog roka, ako Mark Hjuz iz džepa izvuče zmiju i dovede Đanelija Imbulu iz Porta ili Saida Berahina iz VBA. Zmajevi su već odbili 20.000.000 evra, ali Potersi ne odustaju i spremaju novu ponudu, uprkos tome što je Porto tražio čak 50.000.000 evra. S druge strane verujemo da Drozdovi neće biti zadovoljni sa čekom na kojem je cifra manja od 25.000.000 evra. 

U Italiji bi takođe trebalo da bude izuzetno napeto i uzbudljivo do poslednjeg minuta. Napoli je postao prvi favorit za potpis talentovanog štopera River Plate Emanuela Mamane, koji je bio na potpis od Fjorentine, ali na kraju su pregovori potpuno propali jer dva kluba nisu uspela da se dogovore oko visine obeštećenja i bonusa. Viola je, s druge strane, vrlo blizu dovođenja Armanda Ica, za kojeg Đenova traži 8.000.000 evra, a Sebastijan De Maio je rezervna opcija. Fjorentina će zasigurno dovesti štopera, jer je u tom delu izuzetno loša situacija.

Videćemo i da li će Maksi Lopez zvanično napustiti Italiju i preseliti se u Marselj. Podsetimo, juče je Lopez postigao dogovor sa Olimpikom, ali je prvi čovek Torina Urbano Kairo stavio veto na odlazak argentinskog napadača. Ipak, pregovori će biti nastavljeni danas.

Najveću ludnicu očekujemo u Interu, koji je u panici posle teškog poraza od Milana. Od jutros emisari Nerazura ozbiljno su krenuli su napad na Udinezeov trio Orto – Lodi – Vidmer, koji bi trebalo da popuni velike rupe u odbrani i na sredini terena, a danas se ujedno očekuju odlasci i Nagatoma, Santona, Biragija... Dok su ranije već otišli Vidić, Ranokija, Dodo, Dimarko i Guarin.

Takođe, Inter bi vrlo lako mogao da završi i nekoliko poslova za naredno leto – pre svega Evera Banegu, a postoji i određeni procenat šanse da bi argentinski vezista mogao da bude doveden i danas, ako Sevilja pristane da proda igrača. Ezekijel Laveci je ime kojim se barata mesecima unazad, ali je njegov dolazak sada gotovo nemoguć. 

Od Juventusa ne očekujte ništa posebno danas, s obzirom da se klub ove zime praktično okrenuo samo dovođenju mladih snaga za budućnost. Roma je dolascima Zukanovića, El Šaravija i Perotija verovatno zatvorila kapiju za naredni period.

U Španiji su stvari sledeće – Federiko Facio se vratio u Sevilju na pozajmicu, Čerišev bi danas mogao konačno da sazna svoju sudbinu, a vrlo je verovatno da će otići u Viljareal, dok je tema broj jedan i dalje – Nolito!

Barselona ne odustaje od kupovine krilnog napadača, a iako su se pojavila pisanja da je meta i Huan Mata, verovatnije je da će Selta na kraju popustiti i pristati na transfer možda i najbolje igrača. U Realu ne očekujte ništa spektakularno, jer se za leto sprema prava ludnica, dok je Valensija i dalje u potrazi za jednim vezistom. Pitanje je da li će ga pronaći do ponoći. 

U Nemačkoj se prelazni rok završava u utorak u 18 časova, tako da preterane drame ne bi trebalo da bude danas. Što se Francuske tiče Tuluz je danas zvanično odbio ponudu od 3.000.000 evra za Uroša Spajića, Stoukov Peter Odemvingi bi vrlo lako mogao da stigne u Marselj, dok je u igri navodno i Stiven Flečer iz Sanderlenda. Monako je završio prelazni rok, kao i Pari Sen Žermen, a jedina novost iz redova Svetaca jeste da je Laveci odbio ponudu iz Kine. 

Sve informacije sa transfer pijace i dramu poslednjeg dana prelaznog roka možete pogledati u našem dnevnom blogu "TRANSFERI UŽIVO", klikom na naš tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK 2016" ili na našem Specijalu "PRELAZNI ROK".

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ViljarealVidmerŠpanijaSerija ASeltaSejdu DumbijaSaido BerahinoRomaPrimeraPremijer ligaNolitoNapoliMetju DebišiMaksi LopezLoik RemiLiverpulLester SitiItalijaInterFjorentinaEvropaEngleskaĐaneli ImbulaDenis ČeriševČelsiBafetimbi GomisArsenalAleks TešeiraAhmed Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara