""
""

Remi Orlića u Italiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.16. | 18:55

Dobar test pred start kvalifikacija u martu iduće godine...

Dobro izdanje omladinske reprzentacije Srbije (generacija 1998.) u proveri protiv Italije u San Benedetu. U meču bez golova i sa veoma malo prilika, naša selekcija bila je bliža golu, pogotovo u drugom delu utakmice, kada je domaći arbitar prevideo prekršaj nad Romanićem u šesnaestercu Italije.

Izabrane vesti

Selektor Milan Kosanović, posle svega, ima razloga da bude zadovoljan, jer je u ovom meču video i neke nove igrače. 

S jedne strane, u startnoj postavi Italije bili su igrači Rome (2), Intera, Milana (3), Juventusa, Peruđe, Sasuola, Barija i Kijeva, a s druge strane nade srpskog fudbala iz Crvene zvezde, Partizana, Brodarca, OFK Beograda i Čukaričkog. Za razliku od kolege Roberta Baronija, selektor Kosanović nije mogao da računa na nekoliko, uslovno rečeno, standardnih igrača u ovoj generaciji omladinaca, koji su igrali u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvi deo igre bio je taktički veoma zahtevan i nije bilo izglednijih prilika za gol. Uglavnom se igralo čvrsto, disciplinovano. U nastavku je naš selektor pružio šansu svim igračima, a posle akcije Romanića, sudija Stampatori je mogao mirne duše da pokaže na jedanaesterac... 

Što se provera tiče to bi bilo to. Na Milanu Kosanoviću sada je da u narednom periodu izabere one najbolje za važne mečeve (23-28. mart 2017.) u elitnoj rundi kvalifikacija za EP protiv Nemačke, Slovačke i Kipra.

ITALIJA - SRBIJA 0:0

Stadion u San Benedetu.
Gledalaca: oko 500.
Sudija: Marko Stampatori (Italija).

ITALIJA: Konfente, Skalera, Lamas, Gabija, Voljako, Markizi, Di Nolfo, Bordin, Kutrone, Pinamonti, Ađapong.

SRBIJA: A. Stanković (M. Ilić), Radić, Nišić, Lambulić (Đurić), Pejović, Gojkov, Čermelj (Mandić), Vlahović (Romanić), Adžić (Bjelobrk), Petrov (Čočaj), Birmančević (Sarić).

(foto: fss.rs)


tagovi

Milan Kosanovićomladinska reprezentacija Srbijeorlićireprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara