"Slavlje Adurica"
"Slavlje Adurica"

Rešena je i ta dilema: Aduric odveo Bilbao u grupu LE! Grizman najbolji Čolov napadač (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 21:38

Tri crvena kartona na San Mamesu, Atletiko siguran protiv Selte

Slavlje AduricaPosle trke za titulom, rešena je i preptposlednja dilema u španskoj Primeri. Barsa je odbranila krunu, Real i Atletiko će u Ligu šampiona, Viljareal u kvalifikacije, a poslednji mečevi subotnjeg programa završnog kola rešili su da Atletik Bilbao ide direktno u grupnu fazu Lige Evrope!

Baski su na San Mamesu bez problema savladali Sevilju (3:1), koja je odmarala glavne uzdanice za finale sa Liverpulom, što je domaćin znao da iskosristi i upiše tri boda, za skok na petu poziciju. Iznad Selte, poražene na Visente Kalderonu.

Izabrane vesti

Bilbao je do pobede koja mu garantuje mirno leto i izbegavanje kvalifikacije stigao zahavljujući najboljem igraču, Aricu Aduricu. Vremešni napadač je ispalio dva precizna hica i tako sa 20 golova u setoni postao najbolji klupski strelac još od sezone 1979/1980, kad je Dani brojao do 21.

U meču obeleženom crvenim kartonima (2:1 za Sevilju), Raul Garsija je overio pobedu domaćina, sedmim golom glavom ove sezone, po čemu mu nijedan vezista na Starom kontinentu nije ravan.

Veliki posao za Bilbao završili su fudbaleri Atletiko Madrida. Iako su u minulom kolu ostali i bez matematičkih šansi za titulu, puleni Dijega Simeonea savladali su kod kuće Seltu sa 2:0 i zagrejali srca navijača pred njihov završni meč sezone, protiv Reala, u finalu Lige šampiona.

Jorgandžije su sve rešile početkom drugog poluvremena kad je Fernando Tores postao zvanično najbolji španski strelac u drugom delu Primere (dao je deveti gol, ispred njega je samo Ruben Kastro iz Betisa sa deset), dok je Antoan Grizman potvrdio pobedu 44 pogotkom za Atletiko u prvenstvu, čime je postao najbolji strelac Madriđana pod komandom Dijega Simeonea. Na toj listi prestigao je Radamela Falkaa (43).

Ostalo je još samo da se reši ko ispada u Sengudu.

PRIMERA - 38. KOLO

Petak:

Valensija - Real Sosijedad 0:1 (0:0)
/Ojarzabal 90+5/

Subota:

Deportivo La Korunja - Real Madrid 0:2 (0:2)
/Ronaldo 8, 25/

Granada - Barselona 0:3 (0:2)
/Suarez 22, 38, 87/

Bilbao - Sevilja 3:1 (2:0)
/Aduric 11, 31, Raul Garsija 71 - Munjoz 55/

Atletiko Madrid - Selta 2:0 (0:0)
/Tores 51, Grizman 54/

Nedelja:
12.00 Malaga - Las Palmas
19.00 Espanjol - Eibar
19.30 Sporting Hihon - Viljareal
19.30 Betis - Hetafe
19.30 Rajo Valjekano - Levante

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaSeltaRaul GarsijaPrimeraFernando ToresEvropaAtletiko MadridAtletik BilbaoAric AduricAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara