Resetovanje nije uspelo! Manćinijeva Italija deluje bledo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 22:40

Poljska odnela bod iz Bolonje

Tražili su Italijani “resetovanje” nacionalnog tima posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal, doveli su Roberta Manćinija za selektora i onda na startu Lige nacija u Bolonji odigrali 1:1 sa Poljskom u prvom kolu Treće grupe A divizije u Ligi nacija.

Može se reći da je gostujuća ekipa bila bolji rival u prvom poluvremenu, na iznenađenje gotovo svih na stadionu Renato dal Ara. Malo toga je funkcionisalo u Manćinijevoj postavci igre.

Izabrane vesti

Prvu priliku na meču Poljaci su imali u 26. minutu, kada je Gžegož Krihovjak šutirao, a Đanluiđi Donaruma krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Mogli su Italijani da zatresu protivničku mrežu i u 37. minutu, pošto je Lorenci Pelegrini proigrao Federika Bernardeskija, fudbaler Juventusa je ušao u kazneni prostor, ali je gađao pored leve stative.

Samo tri minuta kasnije Poljaci su dobru partiju krunisali golom. Pjotr Zjelinski je preciznim udarcem sa 15-ak metara poslao loptu u mrežu.

Očekivano, na početku drugog poluvremena Azuri su krenuli napred u potrazi za izjednačujućim golom. I u 52. minutu ponovo je Bernardeski bio u dobroj šansi, a još jednom je udarac završio pored stative.

I konačno, u 76. minutu Italijani su izjednačili. Jakub Blaščikovski je napravio penal, sudija nije imao dilemu oko toga da li da pokaže na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Žoržinjo.

Inače, Manćini je u drugom poluvremenu u napadu dao šansu i Belotiju, odnosno Kijezi, ali bez prevelikog učinka.

 

LIGA A

Grupa 1

Četvrtak
Nemačka - Francuska 0:0

Petak
Italija - Poljska 1:1 (0:1)
/Žoržinjo 78pen - Zjelinski 40/

Subota
18.00: (1,70) Švajcarska (3,50) Island (5,60)
20.45: (2,75) Engleska (3,05) Španija (2,75)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Mario BaloteliRoberto ManćiniPjotr ZjelinskiŽoržinjoJakub Blaščikovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara