Retro derbi - Vladan protiv Batice (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.09.18. | 07:47

Osvežavamo sećanje na prvi i jedini međusobni duel aktuelnih trenera Zvezde i Partizana...

Na crveno-beloj strani Topčiderskog brda uzdaju se u snagu svog tima pred 158. okršaj protiv večitog rivala. Ima čak i onih neutralnih ljubitelja fudbala koji kažu da ne pamte veću razliku u kvalitetu dva tima pred jedan derbi. Ima istine u tome... Među crno-belima vlada potajni optimizam. Parni valjak ne gazi, ali pobeđuje. Zoran Mirković doneo je neophodan mir na svim nivoima u klubu tako što je uspeo da veže pet pobeda u šampionatu. Pa ko je onda glavni adut Partizana? Zoran Batica Mirković, razume se. 

Vladan Milojević već se etablirao kao jedan od najzaslužnijih ljudi za preporod Crvene zvezde. Batica Mirković lako bi mogao da kupi sličan status ukoliko bi dobio derbi. Milojević protiv Mirkovića - bitka koja bi lako mogla da reši 158. okršaj večitih rivala. 

Izabrane vesti

Kao treneri nisu imali prilike da se nadmeću u dosadašnjoj karijeri. Zato smo malo zagrebali po arhivi i pronašli derbi u kome su Milojević i Mirković bili na suprotstavljenim stranama kao igrači. Oni stariji verovatno se sećaju te utakmice - 10. mart 1996. godine. Tog proleća Batica Mirković odrađivao je poslednjih šest meseci ugovora pre nego što će otići u Kalčo, dok je Milojeviću taj duel bio jedan od 13 zvaničnih koje je odigrao u dresu Crvene zvezde. Mirković desni bek, Milojević na štoperskoj poziciji kraj Radmanovića. Nisu imali direktne duele, dakle, ali aktuelni trener crno-belih radovao se pobedi. Bilo je 3:2 za Partizan golovima Pažina, Nađa i Čakara. Za Zvezdu su pogađali Krupniković i Pantelić

Nedugo zatim Zoran Mirković potpisao je za Atalantu, preko koje će doći do dresa Juventusa. Vladan Milojević je posle Zvezde igrao za atinski Apolon, a onda i za Panatinaikos. 

Kakav učinak imaju njih dvojica u derbijima? Ne računajući mlađe kategorije, naravno. Milojević je posle tog poraza 1996. kao igrač vodio tri utakmice protiv Partizana kao trener crveno-belih. Učinak - dva remija i pobeda. Mirkoviću je ovo trenerski debi. Kao igrač čak 18 puta nosio je crno-beli dres u srpskog fudbalskoj svetkovini. Učinak - četiri pobede, pet poraza, devet remija. 


tagovi

158. večiti derbiZoran MirkovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara