"Galata ima za čim da žali"
"Galata ima za čim da žali"

Revija kardinalnih grešaka u Astani: Kanjas izvukao Erića iz ambisa, Astana osvojila istorijski bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.15. | 19:57

Autogol srpskog golmana u 86. minutu poklonio Galati vođstvood 2:1, ali to nije bilo dovoljno za pobedu

Galata ima za čim da žaliPrvi tim u Ligi šampiona i sada prvi bod u elitnom evropskom takmičenju za klub iz Kazahstana! Astana je nastavila da oduševljava kazahstanku ligu odolevši na domaćem terenu utisak je ipak kvalitetnijem Galatasaraju - 2:2 u drugom kolu Grupe C. To što gosti znaju više lopte ovaj put nije vredelo. Jer koliko god da se videla ta tehnička nadmoć, toliko se dobro videla i stara boljka turskih timova da u žutoj minuti upropaste sve dobro što su radili.

Počelo je dobro. Galata je diktirala ritam igre, a kruna je došla u 31. minutu. Remek delo "turskog Pirla" Bilala Kise, koji je sa nekih 30 metara uhvatio našeg Nenada Erića ne krivoj nozi i šutem koji je imao toliki efe da je podsetio na onaj legendarni  slobodnjak Roberta Karlosa doveo goste u vođstvo od 1:0.

Izabrane vesti

Bio je to nesumnjivo najlepši trenutak utakmice. Ali kada je drama u pitanju sve je tek počinjalo. Sam finiš protekao je u potpunom ludilu...

Prvo Semih Kaja. Dugo će 24-godišnji štoper pamtiti meč u Astani. Upravo je njegov kiks omogućio Žunioru Kabanangi da “iznudi“ autogol Hakana Balte i ni iz čega donese Astani izjednačenje.

Ta Kajina greška bila je samo uvod u rastrzanih deset minuta. Isti igrač je samo koji minut kasnije još jednom “izbacio“ Kabanangu u gol šansu, ali je on taj put bio sebičan i umesto da uposli našeg Nikolu Maksimovića šutirao pored gola.

Na drugoj strani revanširao se Erić. Do tog trenutka više nego solidni golman iz Požege pogrešno je procenio putanju jedne lopte sa leve strane i potpuno je sam skrenuo u sopstvenu mrežu. Dva puta je morao da je pogura.

Srećom po Erića, velikodušan je bio i Fernando Muslera. Loše istrčavanje i ispucavanje lopte i munjevita reakcija Rođera Kanjasa koji se kao panter bacio sa ivice kaznenog prostora i glavom zatresao mrežu Galate za 2:2 iako će sam gol na kraju možda biti pripisan Lionelu Karolu

Nije ni bitno. Bitan je bod za Astanu. Zaslužila ga je.

Grupa A

20.45: Malme - Real Madrid
20.45: Šahtjor - Pari Sen Žermen

Grupa B

20.45: CSKA Moskva - PSV Ajndhoven
20.45: Mančester junajted - Volfzburg

Grupa C

Astana - Galatasaraj 2:2 (0:1)
/Balta 77ag, Kanjas 89 - Kisa 31, Erić 86ag/

20.45: Atletiko Madrid - Benfika

Grupa D

20.45: Borusija Menhengladbah - Mančester Siti
20.45: Juventus - Sevilja

(FOTO: Action Images)


tagovi

TurskaSemih KajaNenad ErićNemanja MaksimovićLiga šampionaKazahstanHakan BaltaGalatasarajEvropaBilal KisaAstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara