""
""

Rezerve Arsenala sakrile loptu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.17. | 22:44

Tobdžije u polufinalu Liga kupa

Arsenal je prvi polufinalista Liga kupa Engleske pošto je večeras na svom terenu u četvrtfinalu eliminisao gradskog rivala Vest Hem, pobedom 1:0.

Izabrane vesti

Arsen Venger je ostao veran tradiciji da u ovom takmičenju uglavnom igra sa rezervistima, ali ni to mu nije bilo problem da očita lekciju nemoćnim Čekićarima koji su zaslužili i ubedljivije da izgube. Doduše kada su rezervistima zove napadačka linija Volkot - Velbek - Žiru, bilo je to prilično jako oružje. Na golu je bio Ospina, u odbrani Holding, Čejmbers, Debiši i Kolašinac kojem je u poslednje vreme mladi Mejtlend-Najls preuzeo ulogu startera. Elneni, Kokelan i tinejdžer Vilok su dobili šansu u veznom redu...

Arsenal je u potpunosti dominirao tokom celog meča. Sakrio je loptu gradskom rivalu koji nije imao pristojan šut na gol. Prvih pola sata je Arsenal kružio oko gola Čekićara, Volkot je promašio zicer i tek je Velbek doneo zasluženo vođstvo u finišu prvog poluvremena. Dobro je skočio u srcu Vest Hemove odbrane i potom se najbolje snašao u gužvi pred golmanom Hartom.

Nastavio je Arsenal da dominira i drži loptu u nastavku, imao još nekoliko dobrih prilika koje nije iskoristio i na kraju je potpuno zasluženo izborio plasman u polufinale. Vest Hem na celoj utakmici nije imao štu u okvir gola i imao je samo jedan pored. Nisu znali gde se nalazi lopta u pojedinim trenucima meča, a igrači poput Viloka, Čejmbersa, Elnenija sve ozbiljnije prete saigračima iz prve postave. 

ENGLESKA - LIGA KUP

Utorak
Arsenal - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Velbek 42/

Lester  - Mančester Siti 1:1 (0:1) - penalima 3:4
/Vardi 90+7 penal - Bernardo Silva 25/

Sreda

20.45:  (1,30) Čelsi  (5,30)  Bornmut (8,00) 
21.00:  (7,50) Bristol Siti  (4,50)  Mančester Junajted (1,38) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalDani VelbekEngleskaLiga kup EngleskePremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara