Rim plače od sreće! Gladijatori pojeli Barselonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.04.18. | 22:35

Čudo neviđeno, Roma nadoknadila minus tri i prošla u polufinale

Evropa ovo odavno nije videla! Magica Roma, rekli bi Italijani i bili bi u pravu. Čudesnu noć priredili su fudbaleri Rome celoj Italiji, patosirali Barselonu, slavili sa 3:0 i plasirala se u polufinale Lige šampiona prvi put u  istoriji takmičenja u ovom formatu.

Delovalo je da će onih 4:1 sa Nou Kampa od prošle nedelje biti više nego dovoljno za miran revanš, ali je Euzebio di Frančesko od 11 momaka u bordo dresovima napravio prave gladijatore od kojih bi se postideli slavni preci iz rimskog Koloseuma.

Izabrane vesti

A Barselona je dobila takvu šamarčinu od koje će joj brideti obrazi neko vreme. A možda im se jednostavno i vratilo za Pari Sen Žermen od prošle sezone. Leo Mesi se nije video, kao ni Luis Suarez, niti Andres Inijesta. Domaći fudbaleri su ih prosto poništili.

Olimpijski stadion u Rimu prosto je eksplodirao osam minuta pre kraja kada je večeras fenomenalni Kostas Manolas glavom zakačio loptu posle kornera sa desne strane i kroz šumu tela u kaznenom prostoru provukao tu loptu do male mreže!

Ovo čudo koje je napravila Roma uspela su da naprave još samo dva tima istoriji Lige šampiona. Odnosno nalaze se u istom rangu. Deportivo protiv Milana 2004. godine, odnosno Liverpul godinu dana kasnije takođe protiv Rosonera.

Hrabro je igrala Roma i navijači Vučice zaista moraju da budu ponosni na svoje igrače, ali i trenera Euzebija di Frančeska. Jer, malo ko je ove sezone tako namučio Katalonce, kao što su to uradili rimski gladijatori.

A bukvalno tako su i igrali večeras na krcatom Olimpiku. A jedan od zapaženijih bio je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov koji je zadavao baš dosta problema desnoj strani Barselonine odbrane.

Pravi šamar dobio je lider Primere već u šestom minutu kada je Edin Džeko iskoristio jednu dubinsku loptu i kao pravi majstor je bocnuo iza leđa Ter Štegena. A na tribinama Olimpika - delirijum!

Mnogo, mnogo problema je Džeko večeras zadavao odbrani Barselone. Delovao je kao pravi buldožer koji je rušio sve pred sobom i bio je prava pokretačka snaga Rome. Nije Barsa uspela da pronađe način kako da ga zaustavi. A da nije bilo Ter Štegena u par navrata, Vučica bi još ranije napravila čudo.

Upravo je Džeko kumovao i drugom pogotku domaćina, u 58. minutu, kada je posle još jednog pasa iz drugog plana maltene naterao Đerara Pikea da ga faulira i napravi penal. Ništa drugo nije preostalo štoperu Katalonaca nego da na taj način zaustavi reprezentativca BiH, a pritom je zaradio i žuti karton.

Plela je Roma mrežu oko Barsinog gola u poslednjih pola sata. Nije bilo previše nervoze, igrali su pametno i to im se na kraju itekako isplatilo!

 

ROMA BARSELONA 3:0 (1:0)
/Džeko 6, De Rosi 58pen, Manolas 82/

Stadion: Olimpiko
Sudija: Turpan (Francuska)

 

ROMA: Alison - Žesus, Facio, Manolas - Kolarov, Strotman, De Rosi, Naingolan (77. El Šaravi), Florenci - Šik (73. Under), Džeko.

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo (85. Dembele), Pike, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitić, Buskets, Inijesta (80. Gomes) - Mesi, Suarez.

Foto: Action images


tagovi

Aleksandar KolarovĐerar PikeMark Andre Ter ŠtegenEdin DžekoEuzebio di FrančeskoKostas ManolasDanijele De Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara