""
""

Rimejk filma starog 20 godina: Monako eliminisan, u finalu Liga kupa Francuske PSŽ - Bastija

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.02.15. | 23:58

Posle velike drame i penal-ruleta u Kneževini klub sa Korzike slavi veliki trijumf

Bastija se možda bori za opstanak, možda će na kraju ispasti u drugi ligu, ali gotovo je izvesno da će iduće sezone igrati u Ligi Evrope! Korzikanci su u polufinalu Liga kupa Francuske izbacili Monako posle penala (7:6, 0:0, 0:0) i sada im je, bez obzira na ishod finalnog susreta protiv Pari Sen Žermena potrebno samo da Sveci kroz prvenstvo obezbede mesto koje vodi u Ligu šampiona, a sasvim je izvesno da će se to dogoditi.

Ekipa koja se čitave sezone muči izdržale je sve nalete domaćeg tima, 120 minuta velike borbe i na kraju bila srećnija na penal-ruletu. Leonardo Žardim izveo je na teren praktično najjači sastav, ali Kneževima ni to nije pomoglo da probiju bedem pred golom gostiju.

Izabrane vesti

Ključni momenat u penal seriji dogodio se kada je Dirar pri rezultatu 6:6 promašio, a posle njega loptu na belu tačku namestio defanzivac Skilaći. Bivši fudbaler Monaka ostao je hladan kao špricer, bez emocija, i lopta je posle njegovog udarca završila iza leđa golmana Stekelenburga.

Zanimljivo da je prvi put Liga kup Francuske organizovan 1995. godine. Te sezone u finalu su takođe igrali PSŽ i Bastija. Sveci su tada bili uspešniji, a nama ostaje da vidimo kakav će ishod biti okruglo 20 godina kasnije. Da podsetimo, u njihovom poslednjem okršaju, pre nekoliko nedelja u šampionatu, Bastija je na Korzici slavila sa 4:2. 

(foto: Action Images)


tagovi

MonakoLiga kup FrancuskeLiga 1FrancuskaEvropaBastija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara