""
""

Robi Fauler: Smešne optužbe na Suarezov račun

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.01.13. | 21:14

„Ako je Luis morao reći da je igrao rukom u tom trenutku, da li to znači da defanzivci moraju da odu kod sudije i kažu mu kada su faulirali protivničkog igrača?”, pita se naglas nekadašnji miljenik Enfilda

 

Izabrane vesti

Legenda Liverpula Robi Fauler stao je u odbranu drugog strelca Premijer lige i napadača Redsa Luisa Suareza pošto je Urugvajac iskritikovan zbog postizanja gola u utakmici sa Mensfildom, kada je posle očiglednog igranja rukom smestio loptu u mrežu. 

Brojni mediji i fudbalski stručnjaci nisu bili oduševljeni činjenicom da je centarfor bez iole razmišljanja proslavio pogodak postignut protiv niželigaša Mansfilda u meču FA kupa igranom u nedelju, kojim je Liverpul slavio rezultatom 2:1.

Fauler, koji je u svetu fudbala poznat po mnogim kontroverznim proslavama gola, izjavio je da su kritike na račun Urugvajca smešne i da se sva krivica za postignu gol treba svaliti na sudiju.  
„Ako je Luis morao reći da je igrao rukom u tom trenutku, da li to znači da defanzivci moraju da odu kod sudije i kažu mu kada su faulirali protivničkog igrača? Cela situacija je jako smešna, stvarno jeste. Suarez nije ništa loše uradio, i iznenadila me je ovakva reakcija. Gotovo sam siguran da nije igrao rukom namerno. Smatram da je i on sam bio svestan da će sudija dosuditi prekršaj zbog udaranja lopte rukom, međutim, to se nije desilo, i ako neko treba da bude kritikovan onda je to sudija, ne Luis“, rekao je Fauler.

Napadač Liverpula često zna da simulira prekršaje za najstrožu kaznu, po čemu je već postao poznat širom sveta, ali uz tu specijalnost usavršio je i igranje rukom kada to zatreba. Nije ni čudo što se sa tribina često čuje ”čit, čit” (varalica) prilikom svakog njegovog kontakta sa loptom... 

(FOTO: Actrion images)


tagovi

EngleskaEvropaLiverpulLuis SuarezPremijer ligaRobi Fauler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara