"Radost Kolumbijaca"
"Radost Kolumbijaca"

Rodrigez i Ramos potopili brod kapetana Pečnika – Kolumbija na foru slavila u Ljubljani (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.11.14. | 20:06

Slovenci se odlično držali protiv južnoameričkih gostiju, ali su platili ceh zbog naivnosti u finišu prvog poluvremena. Meksikanci se smrzli u Belorusiji

Radost KolumbijacaČetvrtfinale na Mundijalu u Brazilu nije bilo slučajnost. Kolumbija ima tim koji puca od kvaliteta što je još jednom demonstrirala savladavši Sloveniju na prijateljskoj utakmici u Ljubljani za četvrtu uzastopnu pobedu – 1:0.

Istini za volju borbeni Slovenci, koje je prvi put u karijeri sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik, nisu baš bili potčinjen tim tokom 90 minuta igre na Stožicama. Štaviše Kolumbijci su dobrim delom utakmice bili prilično bezopasni. Ali odlično su se branili pa Zmajčeki nisu bili ni blizu cilja – lopte u mreži besposlenog Kamila Vargasa.

Izabrane vesti

Sa druge strane i napadi Kolumbijaca su se uglavnom završavali na 20 metara od protivničkog gola, pa su izabranici Hozea Pekermana pribegli lukavstvu. U 43. minutu Huan Kvardado je na brzinu izveo slobodan udarac, loptu doturio do Hamesa Rodrigeza, a ovaj kroz trojicu statičnih fudbalera domaćeg tima izbacio Adrijana Ramosa samog pred Jana Oblaka. Dribling i lopta u praznu mrežu.

Možda ne baš prijateljski, ali škola koja bi Slovencima mogla mnogo da znači.

I dokaz da se igra Kolumbije vrti oko Rodrigeza. Od poslednja četiri gola Los Kafeterosa as madridskog Reala je postigao jedan i namestio dva. Čak 13 od poslednjih 25 pala su posle Hamesovih šuteva ili pasova.


Šesta utakmica Kolumbijaca na evropskom tlu bez poraza (četiri pobede). Stari kontinent drhti pred Rodrigezom i družinom. Ali to ne znači da su latinoamerikanci preuzeli primat na fudbalskoj mapi planete. Na Borisov areni veliko iznenađenje. Meksiko je dva puta imao prednost, ali je Belorusija slavila sa 3:2 pošto je rezervista Pavel Nehajčik u 80. minutu – samo dva minuta pošto je kročio na teren - pogodio za preokret.

Prva pobeda Belorusa posle četiri kvalifikacione utakmice u kojima su osvojili samo bod i redom gubili od Ukrajine i Slovačke kod kuće, te Španije u gostima, a izvukli remi samo u okršaju sa nejakim Luksemburgom.

Treba međutim istaći da Meksikanci nisu igrali u najjačem sastavu. Karlos Vela i Havijer Čičarito Ernandez su u igru ušli tek u finišu drugog poluvremena kada je postalo jasno da se domaći neće skloniti pred favorizovanim rivalom. Giljermo Očoa nije bio među stativama.

Otud i kraj trijumfalne serije Meksikanaca od četiri uzastopne pobede. Tamo gde mu se niko nije nadao.


(FOTO: Action Images)


tagovi

Adrijan RamosBelorusijaHames RodrigezMeksikoNejc Pečnikreprezentativni fudbalSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara