Ahmed Musa junak CSKA
Ahmed Musa junak CSKA

Rolerkoster emocija i golovi sezone za Ahmeda Musu! Preokret CSKA u derbiju, Krasnodar se uplašio, i Spartak visi za LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.04.18. | 17:29

U Moskvi 2:1

Rolerkoster emocija u 27. kolu ruskog prvenstva. U samo nekoliko minuta radost i očaj selili su se sa kraja na kraj najprostroanije zemlje sveta. Zenitovom kiksu u Tuli obradovali su se svi osim navijača u Sankt Peteburgu, potom se učinilo da će najviše razloga za slavlje imati u Krasnodaru, zatim da će Spartak, iako nije ni igrao, biti pobednik dana, da bi se na kraju radovao CSKA. Dar Ahmeda Muse, koji je sa dva gola u razmaku od 12 minuta Armejcima doneo veliki preokret u derbiju sa Krasnodarom - 2:1 u 27. kolu Premijer lige.

Sam je kriv Krasnodar. Bio je bolji na početku meča,  mada ga je među protivničkim stativama mučio Igor Akinfejev, ali je i on bio nemoćan posle sjajnog duplog pasa Jurija Gazinskog i Vamberta u 53. minutu. Ovaj prvi je potom loptu plasirao u nebranjeni deo mreže i činilo se da će Krasnodar preskočiti Zenit i CSKA i stati rame uz rame sa Spartakom.

Izabrane vesti

Ključan potez meča tada je povukao Viktor Gončarenko uvevši u igru Vitinja, koji je razmrdao Moskovljane. Posle jednog njegovog dodavanja Musa je, doduše tek iz drugog pokušaja, uspeo da savlada Andreja Sinicina i izjednači rezultat.

U tom trenutku, sva četiri kandidata delila su dva boda. Spartak je bio korak ispred Zenita i CSKA, Krasnodar stepenik ispod. A Spartak pritom Spartak pritom ima najlakši raspored u preostala tri kola, pošto gostuje u Permu, a potom čeka Rostov i Dinamo. Zenit i CSKA već u sledećem kolu igraju veliki derbi u Sankt Peterburgu, Zenit potom čeka i megdan sa vodećom Lokomotivom, koja narednog vikenda gostuje kod Krasnodara. I baš zato je u ruskim medijima današnjem duelu Armejaca i Bikova prikačivan epitet odlučujućim u borbi za Ligu šampiona.

Nema sumnje da će posle današnje partije epitet junaka biti prišiven na Musine grudi. Očajna reakcija Krasnodarove poslednje linije, Musa je oberučke prihvatio takav poklon i spretnom reakcijom preokrenuo rezultat na 2:1.

CSKA sada na drugom mestu, Spartak sa utakmicom manje korak ispod. Zenit još jedan, Krasnodar polako posustaje. Kao da se uplašio trijumfa.

Podsetimo, dva direktno u Ligu šampiona, jedan u kvalifikacije.

Premijer liga Rusije,  27. kolo:

Subota:

Rubin - Rostov 1:1 (1:0)
/Noboa 40 - Paršivkljuk 67/

Anži - Ural 0:1 (0:0)
/Bakfalvi 84/

Nedelja:

SKA - Dinamo Moskva 0:1 (0:0)
/Tašaev 69/

Arsenal Tula - Zenit 3:3 (2:1)
/Gorbatenkov 3, Tkačev 45, Dzjuba 89 - Paredes 36, Kuzjaev 82, Drijusi 84/

CSKA Moskva - Krasnodar 2:1 (0:0)
/Musa 73, 85 - Gazinski 53/

Tosno - Amkar 0:2 (0:1)
/Rjazancev 18pen, Kostjukov 90/

18.00:  (1,60) Lokomotiva Moskva  (3,60)  Ufa (6,75) 

Ponedeljak
18.30:  (1,40) Spartak Moskva  (4,50)  Ahmat  (8,50) 

*Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ahmed Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara