""
""

Roma se seća Partizana i priziva slično čudo pred Lion (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.03.17. | 12:32

U Rimu se nadaju da Vučica može da nadomesti dva gola zaostatka i prođe u četvrtfinale Lige Evrope

Fudbaleri Rome u četvrtak dočekuju Olimpik iz Liona u revanšu osmine finala Lige Evrope i u tom duelu moraće da jure dva gola zaostatka. Ugledni rimski Mesađero na zanimljiv način „bodri“ Vučicu podsetivši u sredu svoje čitaoce na podvig Rome, kada je 1988. godine izbacila Partizan iz Kupa UEFA posle poraza 4-2 na stadionu JNA.

Izabrane vesti

Roma je do sada sedam puta uspela da preokrene rezultatski deficit iz prvog meča u evropskim kupovima, a duel sa beogradskim crno-belima pamte oni malo stariji tifozi.

Kao i Lion, Partizan je iz Beograda doneo dva gola prednosti, ali je tog 9. novembra 1988. godine italijanski klub uspeo da preokrene dvomeč u svoju korist.

I to uprkos činjenici da je Lionelo Manfredonija u 48. minutu zaradio crveni karton. Prethodno je Nemac Rudi Feler majstorski u 21. minutu savladao Fahrudina Omerovića. Gol za prolaz dalje dao je legendarni Đuzepe Đanini iz penala u 72. minutu, pošto je prethodno Vladimir Vermezović oborio Felera, a španski sudija Viktorijano Arminio pokazao na belu tačku.

Nema sumnje da će i u četvrtak uveče navijači Rome, oni najverniji, u svojim redovima ponovo tražiti nekog novog Đaninija ili Felera, a na Edinu Džeku, Mohamedu Salahu i ostalima je da im odgovore.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

đuzepe đaniniKup UEFALiga EvropeFK PartizanRomaRudi FelerVladimir Vermezović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara