Roman spremio poklon za Sarijev dolazak

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 08:23

Juventus odustao, ali Čelsi nije

Danima unazad Juventus je važio za možda i glavnog favorita u trci za potpis Aleksandra Golovina, ali sada je tu ulogu preuzeo - Čelsi. Vlasnik kluba sa Stamford Bridža Roman Abramovič ima ideju da novom treneru Mauriciju Sariju obezbedi poklon za potpis koji se toliko dugo čeka, a ruski vezista je prvo ime na listi želja.

Golovin svojim igrama na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji zasad oduševljava, što je Romana dodatno podstaklo da pošalje svoju saradnicu Marinu Granovskaju pravo u Moskvu kako bi završila transfer. Granovskaja se već sastala sa Golovinovim agentima uoči Svetskog prvenstva i obavila neformalne razgovore. Kako je kreativac moskovskog CSKA eksplodirao u grupnoj fazi i za 180 minuta igre upisao dve asistencije i gol, Granovskaja je spremna da krene u ozbiljnu priču i do kraja najvećeg planetarnog takmičenja overi prvi potpis za relativno razumnu sumu novca.

Izabrane vesti

Italijanski Skaj preko dobro obaveštenih izvora javlja da je Juventus definitivno ispao iz priče pošto nije hteo da pređe granicu od 20.000.000 evra, plus bonusi, dok je CSKA tražio bar 25.000.000 evra uz dodatne isplate. Čelsi je prvo oprezno pristupio celoj situaciji, a kako je Juventus počeo da se povlači, tako je sve ozbiljniji u nameri da Golovina što pre preseli na Stamford Bridž. Čelsi želi da izađe u susret CSKA i plati željeni novac, što je vrlo bitna stavka u celom poslu. 

Golovin je, inače, velika želja Mauricija Sarija još dok je Italijan sedeo na klupi Napolija. Ipak, Golovin nije želeo da napusti Rusiju, a ni da se preseli u Napoli. Sada se stvari bitno menjaju i poziv iz Premijer lige ne želi da ispusti. Golovin se najbolje snalazi kao centralni vezista, što obično igra u CSKA, ali ga selektor Rusije Stanislav Čerčesov koristi na levom krilu zbog kvalitetnog driblinga i dobrih lopti u prostor. 

Interesantno, Golovin bi mogao da postane tek drugi Rus u eri Romana Abramoviča koji je pojačao Čelsi. Prvi je Juri Žirkov, koji je leta 2009. godine moskovskom CSKA plaćen tadašnjih 21.000.000 evra. 

Foto: Action Images


tagovi

Aleksandar GolovinLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara