"Ronaldo"
"Ronaldo"

Ronaldo, sad da te vidimo! Het-trikom stiže Raula, pokerom postaje nedodirljiv (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.10.14. | 15:14

Bude li as Reala raspucan protiv Ludogoreca jedan rekord Lige šampiona je u opasnosti

RonaldoSinoć su pala dva rekorda Lige šampiona - večeras je u opasnosti još jedan! Posle Frančeska Totija (najstariji strelac) i Ćavija Ernandeza (najviše utakmica) u istoriju može i Kristijano Ronaldo. Najbolji igrač sveta za 2013. ima priliku da postane i najbolji strelac otkako ovo takmičenje postoji. Potrebno je „samo“ da protiv Ludogoreca odigra najefikasniju utakmicu sezone.

Realovom asu nedostaju tri pogotka da se na večnoj listi strelaca elitnog kupa poravna sa pređašnjom legendom kraljevskog kluba, Raulom Gonzalesom Blankom koji je u karijeri postigao 71 gol na susretima Lige šampiona. Portugalac trenutno deli drugo mesto sa Lionelom Mesijem (68) i ako se u Sofiji raspuca možda ovo bude veče za pamćenje.

Izabrane vesti

LISTA NAJBOLJIH STRELACA U ISTORIJI LIGE ŠAMPIONA
Raul Gonzales 71
Kristijano Ronaldo 68
Lionel Mesi 68
Rud van Nistelroj 56
Tjeri Anri 50
Andrej Ševčenko 48
Filipo Inzagi 46
Zlatan Ibrahimović 43
Didije Drogna 42
Alesandro del Pjero 41

A protivnik je kao stvoren za tako nešto, jer – realno – u konkurenciji Bazela i Liverpula Ronaldo neće imati povoljniju šansu od sudara sa debitantom iz Bugarske. Osim toga, ove sezone je naoštren kao nijedne ranije, već je ispalio 13 preciznih hitaca na devet utakmica, osam na poslednje tri. A pošto je tokom karijere čak 25 puta upisao het-trik, od čega već dva ove sezone - protiv Deportiva i Eleča – jasno je da se golmanu Bugara crno piše. I da Raul možda broji poslednje sate do svrgavanja sa trona.

Pošto se svi se slažu da Ronaldo ne voli da bilo kome gleda u leđa, ponajmanje da deli nešto sa Mesijem, može se očekivati napad na rekord. I za to ima debelu zaleđinu: na prethodnih 25 mečeva Lige šampiona zatresao je mrežu 32 puta, a samo u majici Reala 53 pogotka na 52 susreta.

Impresivno.

Pogledajte sve golove Kristijana Ronalda u Ligi šampiona, postignute za Mančester junajted i Real Madrid.

E, sad: medalja ima dve strane, pa i broj utakmica koji su bili potrebni svakom od trojice prvoplasiranih da stignu dovde poslužiće nekome kao argument. Na primer, Raul se rekorda dočepao sa 142 susreta u Ligi šampiona, Ronaldo je 68 golova (69 ako se računaju kvalifikacije) dao na 108 mečeva, a Mesi na čak 20 manje od Portugalaca.

Da li večeras, u narednom kolu, do kraja godine ili tek na proleća, jasno je da će rekord Raula pasti i samo je pitanje ko će ga srušiti.

Leo Mesi ili Kristijano Ronaldo? Još jedna bitka u velikom ratu dvojice savremenih asova fudbala.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaKristijano RonaldoLiga šampionaPrimeraRaul GonzalesReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara