"Libija uspešna na startu"
"Libija uspešna na startu"

Ruanda odolela Nigeriji na menadžerima omiljenom kontinentalnom turniru

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.01.18. | 22:18

Nije isto kad im uzmeš pečalbare

Libija uspešna na startuFizički besprekorno spremni, uvek gladni uspeha: afrički fudbaleri odavno su osvojili Evropu. I odavno više nisu jeftini. Osim ako ih ne pronađete dok su još niko i ništa. A baš takvi su u fokusu na Šampionatu afričkih nacija na kome za reprezentacije svojih zemalja mogu da igraju samo fudbaleri koji još nisu napustili otadžbinu. Takva selekcija ume prilično da promeni okolnosti, pa je, samo primera radi, Ruanda u prvom kolu Grupe C odolela Nigeriji koja spada među zemlje sa najvećim brojem fudbalskih gasterbajtera - 0:0 u Tangeru.

U drugom meču iste grupe, Libija je, bez Muhameda El Monira dakle, savladala Ekvatorijalnu Gvineju sa 3:0 (2:0). Dva gola je postigao Saleh Al Taher iz Al Ahlija iz Tripolija, dok se u listu strelaca upisao i Zakarija Al Hariš.

Izabrane vesti

Mada bi titula igrača utakmice verovatno trebalo da pripadne Mohamedu Alejatu, još jednom igraču Al Ahlija, koji je bio asistent kod sva tri gola Libije.

Takmičenje se nastavlja sutra utakmicama prvog kola u Grupi D u kojoj se takmiče Angola, Kamerun, Republika Kongo (Demokratska republika Kongo je branilac titule) i Burkina Faso.

Šampionat afričkih nacija, prvo kolo Grupe C, sreda:

Libija - Ekvatorijalna Gvineja 3:0 (2:0)
Nigerija - Ruanda 0:0

Grupa D, prvo kolo, utorak:

17.30: (3,25) Angola (2,75) Burkina Faso (2,45)
20.30: (2,10) Kamerun (3,00) Kongo (3,70)

(FOTO: Action Images)


tagovi

sportsko klađenjeRuandareprezentativni fudbalNigerijaLibijaEkvatorijalna Gvinejabet info

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara