"Kevin Kuranji"
"Kevin Kuranji"

Rubin otporan na rafal Policajaca, Dinamu izmaklo drugo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.03.14. | 13:16

Gosti odneli bod u Kazanj, iako su Moskovljani svih 90 minuta bili bolji tim na terenu, ali ne i rešenje za odbranu rivala. Prvi put od septembra Dinamo ostao bez pobede na Himki areni

Kevin KuranjiBio je kraj septembra kada je Lokomotiva u moskovskom derbiju odnela bodove sa Himki Arene. Od tada su pred Dinamom i njegovim navijačima redom padali Krila Sovjetov, Kubanj, Tom, Ural, Amkar, CSKA... I onda je došao red na Rubin Marka Devića, koji je uspeo da okonča trijumfalnu seriju Policajaca na domaćem terenu i odnese bod za Kazanj – u 22. kolu Premijer lige 0:0.

Rezultat kojim bi u gostujućem taboru morali da budu zadovoljni. Ne samo zbog toga što su odoleli favorizovanom rivalu, već pre svega zato što je Dinamo danas bio mnogo bolji tim. Ređale su se šanse pred golom Sergeja Rižikova, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu, pa je Rubin sprečio Dinamov makar privremeni uspon na drugo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Prilika da Zenit u slučaju eventualne pobede nad ekipom Krila Sovjetov u ponedeljak kazni kikseve Dinama i Spartaka (debakl na gostovanju kod Krasnodara) i ponovo odmakne rivalima u borbi za mesto u Ligi šampiona, a takođe nastavi i prvenstvenu trku sa zahuktalom Lokomotivom.

Inače, tek da pomenemo da je Dević bio u startnih 11 Rubina i igrao do 81. minuta, dok je Marko Lomić sve vreme bio u ekipi Dinama.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 22. kolo:

Dinamo - Rubin 0:0

Terek – Kubanj 2:1 (1:0)
/Ailton 34 penal, Komorovski 59 - Melgareho 67/

Ponedeljak:
14:00 Anži – CSKA
16:00 Zenit – Krila sovjetov

Petak:

Rostov – Amkar 3:3 (1:2)
/Kalačev 18, Džuba 88, Đakov 90 – Vavržnjak 4, Ogude 28, Kolomejcev 49/

Subota:

Volga – Tomsk 0:1 (0:0)
/Holenda 90+1/

Lokomotiva – Ural 3:0 (2:0)
/Belorezov 13, N'Doje 14, Tkačev 76/

Krasnodar – Spartak Moskva 4:0 (2:0)
/Ari 4, 9, 50, Vanderson 31/

(FOTO: Action Images)


tagovi

RusijaRubin KazanjPremijer ligaMarko LomićMarko DevićEvropaDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara