"Slavlje Redmonda"
"Slavlje Redmonda"

Ruka, penal, crveni... Neprijatelju, mi odosmo na Vembli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.15. | 15:20

Norič u Old farm derbiju savladao Ipsvič 3:1 i plasirao se u finale baraža gde će mu rival biti Midlzbro 25. maja

Slavlje RedmondaMidlzbro ili Norič? Posle kluba sa Riversajda, koji je u petak overio plasman u finale baraža, na poslednju stepenicu doigravanja koje vodi u Premijer ligu doskočili su i popularni Kanarinci. U revanšu polufinala, na Kerou roudu sigurnih 3:1 bilo je dovoljno da se eliminiše Norič, koji je i danas, kad i na svom Portman roudu, uspeo da nadoknadi gol zaostatka (1:1), ali bolje od toga nije mogao.

Norič je otišao u finale i u „najskupljoj utakmici na svetu“ 25. maja protiv Midlzbroa, na Vembliju, boriće se za ulaznicu u viši rang, koju su direktno zgrabili Bornmaut i Votford.

Izabrane vesti

Popularni Old fram derbi praktično je prelomljen u četvrtom minutu drugog poluvremena. Škotski defanzivac Kristof Ber rukom je igrao u svom kaznenom prostoru i zaradio isključenje, sudija pokazao na belu tačku, Ves Hulahan petim golom u sezoni poveo svoj tim ka vođstvu i bez obzira na relativno brz odgovor ekipe Mika Mekartija - Tomi Smit poravnao u 60. minutu - brojčano slabiji gosti nisu uspeli da se odupru napadima razigranog domaćina.

Bila je to čak deveta pobeda u poslednjih 11 utakmica ekipe Aleksa Nila i dokaz da je Škot preporodio Norič, koji je od njegovog dolaska osvojio 49 od 69 bodova u Čempionšipu. Pritom, nastavio vrlo dobar niz protiv ljutog rivala, jer je ovog bilo šesti susret u kome Norič na svom terenu ne zna za poraz od Ipsviča (četvrta pobeda i dva remija).

Goste su na kraju dotukli golovi Najtana Redmonda i Kamerona Džeroma, za nastavak crnog niza kad je reč o Noričovim utakmicama na gostovanjima u plej-ofu (peti poraz, uz tri remija).

BARAŽ ZA PLASMAN U PREMIJER LIGU

Petak:

Midlzbro - Brentford 3:0 (1:0), prvi meč 2:1, dalje ide Midlzbro

Subota:

Norič - Ipsvič 3:1 (0:0)
/Hulahan 50pen, Redmond 64, Džerom 77 - Smit 60/, prvi meč 1:1, dalje ide Norič

(FOTO: Action images)


tagovi

Norič SitiNoričIpsvičEvropaEngleskaČempionšip plej-ofČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara