"Sorijano i Kerik u duelu"
"Sorijano i Kerik u duelu"

Rumenige priznao da je Bajern potcenio bivšeg igrača kojeg je Miha u Sampdoriji pretvorio u reprezentativca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.04.15. | 21:37

Šalke želi da dovede igrača poniklog u omladinskoj školi Bavaraca

Sorijano i Kerik u dueluČak i najveći greše, pa čak i na oko savršena mašina iz Bavarske – minhenski Bajern. Glavni izvršni direktor šampiona Nemačke Karl Hajnc Rumenige je priznao grešku u proceni deteta kluba koji je sada jedan od glavnih šrafova u ekipi Sampdorije i reprezentativac Italije – Roberta Sorijana.

Bajern je iz svog podmlatka izbacio Tomasa Milera, Bastijana Švajnštajgera, Filipa Lama, Holgera Badštubera i Davida Alabu, ali Sorijano nije dobio priliku.
„Verovatno smo ga potcenili, možda je bila greška što smo ga pustili. Ali činjenica je da on nije u potpunosti srećan pričom, ne taji to“, rekao je Karl Hajnc Rumenige.

Izabrane vesti

Mladi vezista je rođen u Darmštatu, godinama je branio boje nemačkog giganta, ali u 2009. godini je došlo do rastanka i Sorijano se vratio u gradu iz kojeg su njegovi roditelji – Đenovu i zaigrao za Sampdoriju.

Usledila je pozajmica u Empoli i Seriju B, ali prethodne tri sezone je postao standardan igrač Dorije, dok je početkom aktuelne dobio čast da bude reprezentativac Italije, a zahvalnost duguje Siniši Mihajloviću.
„Igranje u Seriji A je uvek bio moj san pa sam otišao. U prethodne dve godine sam sumnjao u sebe. Mihajlović mi je uneo želju da se dokažem na terenu“, rekao je Sorijano.

Ipak Italijan je poručio da ga i Bundesliga i dalje privlači, ali Bajern nije zaintersovan, već Šalke, te je   poslao pomoćnog trenera ekipe Atila Lombarda u Đenovu  kakobi doveo zemljaka u Gelzenkirhen. Bavarci bi tek onda mogli da zažale na pogrešnoj proceni mladog italijana iz svoje omladinske škole.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASampdorijaRoberto SorijanoNemackaKarl Hajnc RumenigeItalijaEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara