""
""

Rumuni iskoristili poslednju šansu, Mađarska u baražu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.15. | 19:50

Junak plasmana u Francusku je Budesku koji je postigao spektakulatran gol, Grci konačno nekog pobedili

Posle Severne Irske, plasman na EP u Francusku je iz grupe F obezbedila i Rumunija koja će se četvrti put od poslednjih šest turnira naći na najvećoj smotri evropskog fudbala. U baraž ide Mađarska koju poraz od 3:4 u Grčkoj nije eliminisao.

Izabrane vesti

Rumuni su posle odličnog starta u kvalifikacijama, umalo od gotovog napravili veresiju u finišu. Posle četiri vezana remija, ipak su pobedili kada je bilo najvažnije - 2:0 na Farskim Ostrvima i nisu zavisili od drugih rezultata. Junak plasmana u Francusku je Astrin vezista Konstantin Budesku.

Već u četvrtom minutu je naleteo na povratnu loptu i sa ivice šesnaesterca trasirao Rumunima put do pobede. Sve dileme oko pobednika meča, Budesku je rešio spektakularnim golom u nadoknadi prvog poluvremena. Da li je hteo da centrira ili da šutira, procenite sami, ali gol je zaista sjajan. Na kraju se i Maksim upisao u listu strelaca.

Zbog pobede Rumuna na Farskim Ostrvima, gostovanje Mađara u Grčkoj nije ništa odlučivalo. Samo u slučaju kiksa najvećeg rivala, Mađari su imali šanse da se dokopaju direktnog plasmana na EP. Nije se desilo ni jedno, ni drugo, mada je Mađarska mogla do pobede u Pireju.

Grčka je kao jedno od najvećih razočaranja konačno zabeležila pobedu i pokušala da ispere bljutav utisak koji je ostavila. Iako je vodila golom Stafilidisa, u finišu je morala da se spašava poraza.

Krištijan Nemet je sa dva gola doneo Mađarima preokret, ali je Kostas Mitroglu konačno iz osmog puta našao put do mreže u ovim kvalifikacijama i doneo izjednačenje, da bi Panajotis Kone u finišu meča zaključio vatromet golova i  koliko-toliko sačuvao obraz Grcima u ovim kvalifikacijama.

Pobednik grupe Severna Irska osvojila je bod na gostovanju u Finskoj (1:1) u utakmici koja ni jednima, ni drugima nije ništa značila.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rumunijareprezentativni fudbalKonstantin BudeskuFarska Ostrva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara