""
""

Ruše se evropski snovi: Fjorentina pala u derbiju Toskane, Empolijev proboj ka sigurnoj luci (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.16. | 14:30

Novi razočaravajući rezultat Viole - 2:0

Sunovratu Fjorentine nema kraja. U Firenci se više ne govori o Ligi šampiona, a da Milan igra samo za nijansu bolje i plasman u Ligu Evrope bi postao misaona imenica za izabranike Paula Souze. Viola je danas doživela težak udarac u derbiju Toskane, pošto je na Karlo Kastelaniju pretrpela žestok udarac udarac od ekipe Marka Đampaola - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Mnogi fudbalski stručnjaci, zbog činjenice da su ostali bez nekoliko standardnih prvotimaca, pred početak ove sezone predviđali su potop Empolija, ali je ovaj tim srušio sve predrasude i više je nego izvesno da ćemo ga i naredne sezone gledati u elitnom rangu.

Fiorentina je i u ovom meču napdadala u prazno. Kalinić, Teljo, Iličić, Bernardeski, a kasnije i Zarate, Blažčikovski i Kone, svim silama su udarali na odbreanu u kojoj je svih 90 minuta proveo Uroš Ćosić, ali nikako nije uspevala da pronađe način da makar jednom savkada Akberta Peklogotija.

Sa druge strane, domaćin je igrao strpljivo, čekao svoje prilike i u najboljim mogućim trenucima uspeo da kazni goste za seriju promaša.

Prvo je to pošlo za rukom Manuelu Pučareliju, koji je u 41. minutu iskoristio očajnu reakciju odbrane Viole, prevario Gonzala Rodrigeza i matirao nemoćnog Tatarušanua.

Tačku na još jedan očajan meč Fjorentine stavio je Pjotr Zjelinski dva minuta pre kraja utakmice, koji je odlično sačekao odbijenu loptu i sa ivice kaznenog prostora postavio konačan rezultat.


SERIJA A – 32. KOLO

Subota:
Frozinone – Inter 0:1 (0:0)
/Ikardi 74/

Kjevo – Karpi 1:0 (0:0)
/Pelisije 84/ 

Sasuolo – Đenova 0:1 (0:1)
/Džemaili 42/

Milan – Juventus 1:2 (1:1)
/Aleks 18 - Mandžukić 25, Pogba 65/

Nedelja:
Empoli – Fiorentina 2:0 (1:0)
/Pučareli 41, Zjelinski 88/

15.00 Napoli – Verona
15.00 Sampdorija – Udineze
15.00 Torino – Atalanta
20.45 Palermo – Lacio

Ponedeljak:
20.45 Roma - Bolonja

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Serija APjotr ZjelinskiPaulo SouzaItalijaFjorentinaEvropaEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara