""
""

Ruska zima zaledila Zvezdu u Podmoskovlju

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.10.15. | 19:55

Crveno-belima nikako neće prijati minus od 38 poena...

Osam minuta kvalitetne igre nije dovoljno za proboj ruskog fronta. Posebno ne za uspeh u susretu sa prebogatim Himkijem usred Podmoskovlja, gde je Crvena zvezda doživela još jedan ubedljiv evroligaški poraz. Posle burnih nekoliko dana na Malom Kalemegdanu igrači Dejana Radonjića pokazali su znake života, umor je učinio svoje, ali evidentno je da će posle rastanka sa Sofoklisom Skorcanitisom, te dolascima Kvinsija Milera i Vladimira Štimca biti potrebno vreme kako bi se ekipa uigrala i dostigla željeni nivo forme. Do tada ostaće upamćena jedna četvrtina sasvim solidnog nadigravanja s aktuelnim osvajačem Evrokupa i Milerovo solidno izdanje (7p - 0/5 za tri, 5sk), koji bi trebalo da bude pojačanje po meri. Ali biće notirani i ozbiljni problemi u organizaciji igre, odbrana sumnjivog kvaliteta, kojoj niko u Crvenoj zvezdi sigurno ne teži, 26 izgubljenih lopti, još jedno izuzetno loše izdanje Gala Mekela i Rajana Tompsona i pobeda Himkija rezultatom 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14).

Izabrane vesti

Posle još jednog teškog poraza i bez željene igre na obe polovine terena jasno je da će trener Radonjić imati izuzetno mnogo posla. A koliko je Zvezda bila neubedljiva, bezidejna i gotovo anemična u svim fazama igre govori podatak da su na pet minuta pre kraja utakmice jedino Majk Cirbes i Kvinsi Miler imali pozitivan broj indeksnih poena! Kasnije su Mekel i Simonović uspeli da se izbore da izađu iz minusa. 

Realno - ovo nije ONA Crvena zvezda, iz sezone 2014/2015, niti će biti. O konačnim dometima crveno-belih prerano je komentarisati. Ali, da su kola krenula nizbrdo - jesu. Sada je potrebno da neko u Zvezdi povuče ručnu i zaustavi strmoglavi pad tima koji je pre samo godinu dana bio strah i trepet za kompletan košarkaški region, a i šire. Razlika u kvalitetu Zvezde i Himkija jeste bila prevelika, u šuterskom, odbrambenom i organizacionom smislu. Ali evidentno je da u timu već neko vreme stvari ne štimaju kako treba.

Kako vreme prolazi sve se više dovodi u pitanje kvalitet Rajana Tompsona i da li je on igrač koji zaslužuje dres Crvene zvezde. Nakon još jednog košmarnog izdanja pokazao je da ovom trenutku to nije! A da li će to biti - pitanje je. Tačnije, to će zavisiti od toga koliko će klub imati strpljenja da sačeka igrača koji je bio projektovan da bude možda i prva udarna igla Crvene zvezde. 

Ipak, kada se u dve uzastopne evroligaške utakmice Zvezda nađe u situaciji da gubi i sa po 44 poena razlike, ma koji protivnik bio na drugoj strani terena, sav teret ide na račun kompletnog tima, koji je imao pregršt izgubljenih lopti, vrlo loše procente šuta, ali i 22 ofanzivna skoka. Ovog puta jedina svetla tačka bio je sada već standardno kvalitetni Cirbes, koji je sa 15 poena i 14 uhvaćenih lopti svoj deo posla odradio maksimalno.

Kod Himkija Džejms Ogastin imao je 14 poena i pet skokova, Zoran Dragić je ubacio 12, a Peteri Koponen deset koševa.

--------------------------------------

HIMKI – CRVENA ZVEZDA 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14)

Dvorana: Krilacka
Gledalaca: 2.000
Sudije: Robert Lotermozer (Nemačka), Elijas Koromilas (Grčka), Tomislav Hordov (Hrvatska)

HIMKI: Rajs 5 (6as, 3uk, 4iz), Šved 8 (7as, 3uk 4iz), Dragić 12, Ogastin 14, Koponen 10, Vjalcev 8, Ilnitcki 3, Monja 7 (5sk), Todorović 9, Hanikat 6 (5sk), Dejvis 8, Šeleketo 1.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 2, Mekel 9 (4as, 4iz), Lazić 4, Simanić 2, Tejić, Simonović 5 (4sk), Gudurić 4, Jović 3 (7iz, 3as), Miler 7 (5sk), Cirbes 15 (14sk), Štimac 2 (5sk).

--------------------------------------

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran DragićSrbijaSergej MonjaRajan TompsonMajk CirbesKvinsi MilerHimkiGal MekelEvroligaFK Crvena zvezdaAleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara