""
""

S lipicanera na ćopavo magare

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.07.17. | 13:58

Žeremi Matje stigao na probu u Lisabon

Bilo je leto 2014. Žeremi Matje je grebao noktima da obuče dres Barselone. Odbio je da trenira sa Valesnijom i da putuje na pripreme tog kluba. Na kraju je dobio šta je tražio. A ispotavilo se da je Nou Kamp preveliki zalogaj za francuskog štopera.

Toliko veliki da su Katalonci danas odlučili da ga pošalju u Lisabon. Na probu. Trener Sportinga Žorž Žezus proveriće u narednih nekoliko dana u kakvom je fizičkom stanju 33-godišnji defanzivac i tek ako ga ovaj na treninzima ubedi da može da igra zahtevan fudbal potpisaće dvogodišnji ugovor. Proba na koju se odlučio Sporting posledica je višestrukih povreda koje su mučile Matjea u minuloj sezoni. Na njenom početku imao je problem sa mišićem, kasnije je pokidao Ahilovu tetivu, pa je skupio samo 13 prvenstvenih mečeva, još dva u Ligi šampiona i jedan u Superkupu Španije minulog avgusta.

Izabrane vesti

Nema ga u planovima novog trenera Barse Ernesta Valverdea. Otkupna klauzula posavljena je na 40.000.000 evra, ali s obzirom da Žeremi Matje ulazi u poslednju godinu ugovora jasno je da će Katalonci pokušati da izvuku bilo kakav novac približno onih 20.000.000 evra koliko su ga platili Valensiji.

Iz Barselone u Sporting. Još na probu. Naš narod bi rekao: „ s lipicanera na ćopavo magare“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žeremi MatjeSporting LisabonŠpanijaProbaPrimeraPortugalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara