Sa drugim timom je slavio sa 4:1! Večeras igra sa Šturmom u najjačem sastavu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 16:23

Salcburg je pre tri dana demolirao tim iz Graca, a sada se bori za petu uzastopnu duplu krunu

Bikovi sprovode teror kakav nikada ranije nije viđen u Austriji. Salcburg se večeras u Klagenfurtu bori sa Šturmom za trofej kupa, koji bi mu osigurao petu vezanu duplu krunu, i to samo tri dana pošto je u prvenstvu deklasirao istog rivala. To nikada ranije nije pošlo nikome za rukom u zemlji dvoraca i valcera.

Tim Marka Rozea, koji je postao veoma tražena roba i žele ga, navodno, mnogi bundesligaši, među kojima je i Ajntraht, u velikom derbiju 33. kola Bundeslige očitao je lekciju Šturmu i pobedom od 4:1 stigao do 12. titule. Međutim, način na koji je čedo Red Bula stiglo do slavlja je priča za sebe. Naime, Roze je na teren poslao gotovo kompletan drugi tim, jer je u odnosu na sastav koji je tri dana ranije igrao polufinale Lige Evrope protiv Marselja, protiv Šturma se na travi pojavilo čak deset novih lica. Samo je Hrvat Duje Ćaleta Car morao ponovo na teren od starta. Na golu je bio momak sprskih korena, Cican Stanković. Primio je prvi gol na utakmici, a onda gledao kako saigrači uzvraćaju sa kamatom. Na kraju ubedljiva pobeda kao idealna uvertira pred večerašnje finale kupa. Ako je uspeo da Jurišnike iz Graca išamara sa drugim timom, šta mislite da će da se desi večeras?

Izabrane vesti

U ligaškom delu sezone Salcburg je slavio na tri od četiri ovosezonska dvoboja, i svaki put je bio vrlo ubedljiv (4:1, 4:2, 5:0), ali je Šturm, uz LASK, jedini tim koji je uspeo da pobedi Bikove. Uprkos lošim izgledima, navijači ekipe iz Graca okupiraće stadion u Klagenfurtu, a prema najavama austrijskih medija, biće ih preko 20.000. 

Filozofije dva kluba ne mogu biti različitije. Sa jedne strane, tim iz Graca uspeo je da zahvaljujući pametnom, domaćinskom poslovanju etablira Šturm kao trenutno drugu silu u zemlji, iako su tek četvrti po svoti uloženog novca. Salcburg, em ima najviše novca, em ume da ga troši, a to se poslednjih sezona isplaćuje. Bilo kako bilo, favorit se zna.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 3358 AUT K Sturm - Salzburg ki 2 1,63
Ukupna kvota1,63

AUSTRIJA, KUP - FINALE

Sreda
20.30: (4,80) Šturm (3,50) Salcburg (1,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeSalcburgŠturm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara