""
""

SAD JE STVARNO GOTOV(O): Sinišina Srbija gledaće Mondijal na TV (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.13. | 22:42

Belgija prizemljila Orlove 2:1 i ostavila ih bez matematičkih šansi za plasman na Prvenstvo sveta, strelci za Crvene đavole De Brujin i Felaini, utešni gol za našu selekciju postigao Aleksandar Kolarov

Belgija igra sambu - Srbija ne igra fudbal! Crveni đavoli su se jedva preznojili, u malo jačem ritmu nego obično slavili su šestu pobedu u kvalifiakcijama za Prvenstvo sveta, porazili i drugi put ekipu, a sebi utabali stazu ka Brazilu. Golovima Kevina De Brujina i Maruana Felainija, Crveni đavoli su pokazali da su u stilu nadimka đavolski dobar tim, a nama uništili matematičke šanse da odemo na skup najboljih planetarnih reprezentacija. Ako je Siniša Mihajlović tvrdio da ima šanse, da se ne predaje, mora i selektor da prizna da je stvarno gotov(o) posle četvrtog poraza u sedmom takmičarskom meču – 1:2!

Ekipa Marka Vilmotsa može da odigra i sa pola snage, a ovoj Srbiji na čijoj klupi sedi Siniša Mihajlović ne pomažu ni kratki periodi dobre igre. To možda može da prođe protiv Velsa i Škotkse, ne i da se spreči slavlje lidera grupe koji se podjednako pobedi nad Orlovima obadovao i poklonu iz Zagreba, pa saduoči završnih 270 minuta ima tri boda više od Hrvatske i popločan put ka Mondijalu.

Izabrane vesti

Od starta su Belgijanci navalili i odmah stekli vođstvo. Kevin De Brujin, to strašno krilo Čelsija koje je minulu sezonu provelo na pozajmici u Verderu i u Beogradu je bio poguban po našu selekciji, a večeras je posle samo 13 minuta igre iskoristio neopreznost u odbrani Srbije, poklonio se na centaršut Jan Vertongena sa leve strane i glavom matirao Vladimira Stojkovića, uz utisak da je golman Partizana mogao bolje da interveniše.

Proključale su u tom trenutku krcate tribune na stadionu Kralj Boduen, taj gol došao je Belgijancima kao olakšanje, ali je podstakao i naše reprezentativce da igraju bolje. Posle bojažljivog starta utakmice izabranici Siniše Mihajlovića počeli da prete. Najpre je Branislav Ivanović šutirao pored gola, a Lazar Marković na dodavanje vrlo dobrog Dušana Baste imao zicer, međutim, u toj situaciji domaćine je spasao defanzivac Ajaksa Tobi Aldervirld.

Kako su počeli prvo, tako su Crveni đavoli krenuli u drugom poluvremenu. De Brujin je u 60. minutu izveo korner, a Maruan Felaini u petercu Srbije odgurnuo našeg kapitena Branislava Ivanovića, taman da sudija ne primeti, dovoljno da sebi stvori prostor za skok i nesmetano savlada Stojkovića. Opravdano su protestvovali naši fudbaleri, bio je to čist faul veziste Evertona, ali na semaforu je pisalo 2:0.

Tek poneki atak Srbije, šut Luke Milivojevića, pokušaji Lazara Markovića, trud debitanta Aleksandra Mitrovića  i prodopri Dušana Baste najavili su da se naš tim ne predaje, da bi kao nagrada za takvu upornost stigao počasni pogodak. Aleksandar Kolarov je namestio loptu i snažnim hicem iz slobodnog udarca matirao Kurtouu.

Malo, premalo i za remi sa liderom grupe A.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BELGIJA - SRBIJA 2:1 (1:0)
Strelci: De Brujin u 13. i Felaini u 60. za Belgiju, a Kolarov u 88. za Srbiju.
Brisel
Stadion Kralj Boduen

BELGIJA (4-3-2-1): Kurtoa - Aldervirld, Kopmani, Van Bujten, Vertongen - Vice, Čadli, Felaini (od 71. Dembele) - De Brujin (od 82. Lukaku), Miraleš (od 64. Azar) - Benteke.

SRBIJA (4-2-3-1): Stojković - Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov - Fejsa, Milivojević (od 69. Petrović) - Basta, Tadić, Marković - Mitrović (od 69. Šćepović).

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar KolarovBelgijaEvropaKevin de BrujnKvalifikacije za SP 2014Maruane Felainireprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara