Sad je sve došlo na naplatu! Defrel i Kvaljarela rasturili Anćelotijev Napoli i naneli mu prve rane (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.09.18. | 22:28

Lacio slomio male komšije, Bubakar razneo Đenovu

Napoli je okrenuo Lacio u Rimu, izvukao se i kući posle 0:2 protiv Milana, ali večeras mu nije bilo spasa! Fantastična Sampdorija sjajnog trenera Marka Đampaola je na Marasiju nanela prvi poraz Anćelotijevom Napoliju, otkrila mu mane i nanela mu prve rane – 3:0.

Ume ta Đampaolova Sampdorija da nude nezgodna kao „kratko ćebe“ za favorite. Osetili su to svi veliki klubovi u Italiji prethodnih meseci, čak i Juventus, a večeras i Napoli koji je bio u seriji od 14 mečeva bez poraza protiv Dorije. Od čega su 11 bile pobede. I toj seriji je došao kraj...

Izabrane vesti

Očigledno da Anćelotijev Napoli ima probleme sa ualskom u meč i treći put zaredom od početka sezone su krenuli iz minusa. Iako su preko Insinjea prvi zapretili, Napolitanci su morali ubrzo da vade loptu iz mreže. Rival Crvene zvezde u Ligi šampiona je načet u 11. minutu. Posle kornera za Napoli je svenula strašna kontra Sampa, Saponara je pronašao Defrela, a Romin promašaj iz prošle sezone zakucao projektil pod prečku Ospininog gola.

Krenuo je Napoli još ofanzivnije, ali je još jednom kažnjen. Ovoga puta je Kvaljarela majstorski ostavio Defrelu na peterac, a Francuz drugim golom najavio novi fudbalski život posle očajne sezone u Romi.

Napolitanci su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. Domaći štoper Toneli koji je letos došao iz Napolija umalo da postigne autogol... Počelo je da ličini na duele protiv Lacija i Milana kada su Napolitanci minus pretvorili, a onda je sve magičnim potezom ršeio Napolitanac na pogrešnoj strani. Sinonim za evrogolove u Seriji A je postigao najlepši gol karijere! Svakakve majstorije je u karijeri izvodio Fabio Kvaljarela, dovoljno je pogledati njegove kompilacije na Youtube, ali ovo večeras je bila čista magija! Fantastičan škopion na centaršut Berežinskog je zakucao poslednji ekser u nade Anćelotijevog tima da se izvući i u Đenove. Bio mu je to 128. gol u Seriji A u karijeri. Najbolji je strelac od aktivnih fudbalera, a na večćnoj listi je prestigao Ševčenka i izjednačio se sa legendarnim Riverom.

Velika pobeda za Sampdoriju i najava da su Kvaljarela i Defrel tandem koji bi ove sezone mogao da pravi čuda po Seriji A. A za Napoli signal da će i ove sezone teško do Skudeta... I lep signal za Crvenu zvezdu pred otvarajući duel Lige šampiona sa Napolitancima na krcatoj Marakani.

Konačno je proradio i Lacio. Nebeskoplavi su ostvarili prvu pobedu u sezoni pošto su na jedvite jade slomili otpor malog komšije Frozinonea - 1:0. Počelo je golom Milinković Savića koji je poništen posle intervencije VAR tehnologije i od tada su trajale porođajne muke Lacijala. Pretili su Sergej i Imobile u nekoliko navrata, ali se Frozinone sjajno branio i imao je sreće. I onda na početku drugog poluvremena, pravi karambol pred golom gostiju koji je rešio Luis Alberto neodbranjivim šutem za pobedu. Mogao je Lacio do kraja da postigne i još neki gol, ali su domaći fudbaleri bili vidno nervozni i dekoncentrisani zbog slabog starta sezone i najbitnije je da su konačno uzeli tri boda...  

Pravi rafal golova smo videli na Mapei stadionu gde je Sasuolo bacio petardu u gol Đenove - 5:3. Gosti su dobro počeli golom novajlije Pjateka koji mnogo obećava, ali je onda Kuma Babakar rasparčao odbranu Grifona za 12 minuta! Senegalac je prvo asistirao Kevinu Prinsu Boatengu, potom je Lirola posle njegove bombe i odbijene lopte golmana, pretvorio otpadak u 2:1. Babakar se zasluženo upisao u strelce  u 41. minutu, da bi Spolji posle njegovog udarca četiri minuta kasnije zatresao sopstevnu mrežu. U drugom poluvremenu su gosti samo ublažili poraz uz još jedan gol Pjateka na kojeg vredi obratiti pažnju ove sezone.

Golom Nikola Barele iz slobodnjaka "kroz uši" golmanu Beriši, Kaljari je ostvario iznenađujuću pobedu nad Atalantom u gostima, a maldi vezista je dodatno sebi podigao cenu kao jedan od najvećih talanata italijanskog fudbala. 

ITALIJA 1 - 3. KOLO:

Petak
Milan - Roma 2:1 (1:0)
/Kesi 40, Kutrone 90+5 - Facio 59/

Subota

Bolonja - Inter 0:3 (0:0)
/Najngolan 67, Kandrea 82, Perišić 85/ 

Parma  - Juventus 1:2 (1:1)
/Žervinjo 33 - Mandžukić 2, Matuidi 58/

Nedelja

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Benasi 72/

Lacio - Frozinone 1:0 (0:0)
/Luis Alberto 49/

Sampdorija - Napoli (2:0)
/Defrel 11, 32. Kvaljarela 75/

Sasuolo - Đenova 5:3 (4:1)
/Boateng 34, Lirola 38, Babakar 41, Spolji 45+1 autogol, Ferari 62 - Pjatek 27, 83, Pandev 70/

Torino - SPAL 1:0 (0:0)
/Nkulu 52/

Atalanta - Kaljari 0:1 (0:1)
/Barela 45/

Kjevo- Empoli 0:0


tagovi

Fabio KvaljarelaKuma BabakarGregoa DefrelNikolo BarelaLuis Alberto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara