""
""

Sad kreće ono pravo u LE! Viola na omraženi Juve, Porto na Napoli, Totenhem VS Benfika i Seviljano derbi!

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.02.14. | 00:02

Sjajne utakmice nas očekuju u osmini finala Lige Evrope. Može li preporođena Valensija da stane na put bugarskoj senzaciji? Kakvi su dometi zahuktalog Salcburga? Hoće li Juve na svom stadionu proslaviti trofej? Može li Rafa Benitez opet nokautirati sve rivale?

Nije se baš Liga Evrope mogla pohvaliti koncentracijom kvaliteta tokom grupne faze takmičenja. Ogroman je bio jaz između onog što smo gledali utorkom ili sredom i onoga što je fudbalska Evropa nudila četvrtkom uveče. Kada se grupna faza završila, odvojeno je “žito od kukolja”, a posle večerašnjih mečeva 1/16 finala s razlogom možemo da zaključimo da ćemo tek u osmini finala gledati vrhunski fudbal, neizvesne i zanimljive mečeve jer nekoliko parova zaista garantuje uživanje.

Izabrane vesti

Gledajući kvalitet timova, bez dileme će derbi biti duel Porta i Napolija. Rafa Benitez juriša ka podvigu zemljaka Huandea Ramosa koji je jedini trener u istoriji takmičenja koji je odbranio trofej Lige Evrope. Benitez je dokazan kao majstor za kup takmičenja, što je potvrdio i prošle sezone trijumfom sa Čelsijem, ranije i Valensijom, a i sa Napolitancima ima iste ambicije. Na putu će mu stajati Porto koji je na dramatičan način eliminisao Ajntraht i želi da po treći put osvoji ovo takmičenje, a trener Fonseka bi u slučaju konačnog trijumfa mogao da krene stopama slavnih zemljaka Murinja i Viljaš Boaša čija je trenerska zvezda zasijala upravo osvajanjem ovog trofeja. Definitivno nas očekuju dve zanimljive utakmice Napolitanaca i Zmajeva…

Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u duelima skupocenih timova Totenhema i Benfike. Pevci brane čast engleskog fudbala, dok Benfika želi da zaleči rane iz prošlosezonskog tragičnog poraza od Čelsija u finalu, a imena Soldada, Eriksena, Markovića, Kardoza, Gaitana i ostalih garantuju dobar fudbal.

Najviše vatre nas ipak očekuje u dvomeču Fiorentine i Juventusa. U Firenci već godinama ne mogu da smisle Staru damu koja je ubedljivo najomraženiji rival kod tamošenjih navijača. Ove sezone su naneli bolan poraz Konteovoj četi u prvenstvu, a nadaju se sličnom epilogu i u Evropi. Međutim, Juventus je  najveći favorit za osvajanje Lige Evrope, a veći motiv im ne treba od činjenice da se finale igra na njihovom stadionu u Torinu.

Još jedno veliko rivalstvo će dobiti svoj epilog u osmini finala Lige Evrope. Čuveni “Seviljano derbi” između gradskih rivala Sevilje i Betisa garantuje spektakl, bez obzira što oba tima posrću ove sezone u Primeri. Ogroman je rivalitet između ova dva kluba…

Komšijski derbi nas očekuje u duelima Bazela i Salsburga. Švajcarci su bili najprijatnije iznenađenje Lige Evrope prošle sezone i dogurali do polufinala, a upravo fantastični Red Bul Salcburg ima nameru da ponovi taj rezultat kao trenutno jedina ekipa u Evropi sa svim pobedama u evro-kupovima. Posle dve lekcije Ajaksu, niko više ne sme da ih potceni.

Biće zanimljivo videti i da li preporođena Valensija pod komandnom palicom Huana Antonija Picija može da stane na put bugarskom ludilu zvanom Ludogorec. Niko više sa sigrunošću ne može da tvrdi koji su krajni dometi bugarske senzacije…

Mečevi koji privlače najmanje pažnje su okršaji Liona i Plzenja, odnosno AZ Alkmara i Anžija. Francuzi i Holanđani su favoriti, ali Plzenj već godinama sa skoro nepromenjenim timom igra Evropu i pruža odlične partije, dok havarisani Anži ima možda i najmanje izglede da se nađe u četvrtfinalu.

Sve u svemu, očekuju nas mečevi na mnogo višem nivou nego u prethodnom delu Lige Evrope, tako da četvrtak više neće biti dan za izbegavanje gledanja fudbala.

LIGA EVROPE 1/8 finala

Alkmar - Anži
Ludogorec - Valensija
Porto - Napoli
Lion - Plzenj
Sevilja - Betis
Juventus - Fiorentina
Bazel - Salcburg
Totenhem - Benfika

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaSeviljaRed Bul SalcburgPortoViktorija PlzenOlimpik LionNapoliLudogorecLiga EvropeJuventusFjorentinaEvropaBetisBenfikaBazelAZ AlkmarAnži Mahačkala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara