"Sadio Mane"
"Sadio Mane"

Sadio Mane najtužniji čovek u Senegalu! Kamerun prošao na penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.17. | 22:59

Žozef Ondoa junak

Sadio ManeObično tako biva. Setite se samo Roberta Bađa 1994. ili još ranije Dragana Piksija Stojkovića... Primera je bezbroj. Penali su lutrija. Neretko se dešava da baš oni najveći znalci s loptom izrastu u tragičare. A Sadio Mane je nesumnjivo najveća zvezda reprezentacije Senegala. Večeras je, međutim, verovatno najtužniji čovek u zemlji. Jer as Liverpula promašio je penal u petoj seriji polufinalnog sudara na Afričkom kupu nacija i dozvolio Kamerunu da prođe među četiri najbolja na Crnom kontinentu. U regularnih 90 mintua bez golova, bez golova i posle produžetaka i onda 5:4 u penal seriji u kojoj su Kamerunci bili nepogrešivi.

Redom su pogađali Kalidu Kulibali, Benamin Mukanđo, pa Kara Mbođ, Ambroz Ojongo, Musa Sou, Adolf Teikeu, Anri Seve, Žake Zua i onda je došao red na Sadija Manea... Prišao je lopti sa više samopouzdanja od prethodnika, ali... Njegov udarac po sredini fenomenalno je zaustavio 21-godišnji golman Kameruna Žozef Ondoa, đak Baselonine škole fudbala, sada član Seviljinog drugog tima i novi miljenik nacije.

Izabrane vesti

Flešbek na 2002. godinu. U finalu Senegal protiv Kameruna. Bez golova u regularnom toku meča. Bez golova u produžecima. I pobeda Kameruna na penale. Tada sa 3:2. Poslednji penal za Senegal tada je izveo Aliu Sise. Sada selektor Senegala. Ponovo je proživljavao svoj najgori košmar. Sadio Mane mu je pravio društvo. Vensan Abubakar je imao prost zadatak. Njegov šut odveo je Kamerun u polufinale.

 

Što se tiče zbivanja pre te penal serije... Taktički daleko od savršene utakmice, ali imali se šta videti. Prilika na obe strane, Senegal je bio opasniji, mada su Kamerunove šanse možda bile i zrelije. Ali nije to sada ni bitno.

Senegal ide kući, Kamerun u polufinale u kome će za protivnika imati boljeg iz nedeljnog duela Konga i Gane. U polufinalu je i Burkina Faso, poslednjeg učesnika završnih borbi za medalju daće okršaj Egipta i Maroka.


tagovi

SenegalSadio Manereprezentativni fudbalKamerunAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara