"stadion Azadi"
"stadion Azadi"

Šamar radničke klase establišmentu: Persepolisu derbi Teherana pred 70.000 ljudi

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.17. | 19:11

Ali Alipur junak Crvene armije

stadion AzadiPamtiće se samo taj jedan trenutak. Kada Ruzbeg Češmi sa obe noge uklizava Aliju Alipuru sa leđa. Laka odluka za sudiju Bidžana Hejdarija, koji je momentalno pokazao na belu tačku. Alipur, inače još od 2015. godine najmlađi strelac u istoriji derbija Teherana, usprotivio se onom nepisanom fudbalskom pravilu po kome igrač koji je iznudio penal ne treba da isti i izvede. Golman u jednu stranu, lopta u drugu. Dovoljno za 1:0 Persepolisa protiv Esteglala u najvećem derbiju Azije.

Džaba nominalnim gostima jalova inicijativa u drugom poluvremenu utakmice, ove sezone golovi baš i neće Krunu, kako je nadimak kluba koji se vezuje sa establišment u Iranu, dok se Persepolis smatra - ili bar smatrao - narodnim klubom.

Izabrane vesti

U finišu meča i kraću prekid zbog projektila koji su sa tribina uleteli na teren, ali ti su manji incidenti samo odložili konačno slavlje izabranika Branka Ivankovića, bivšeg trenera zagrebačkog Dinama. Persepolis je sada drugi na tabeli sa 20 bodova, dva koraka iza vodeće Parsa i to uz utakmicu manje. Esteglal je tek 13. sa samo četiri postignuta gola iz 10 kola i devet osvojenih bodova.

I jedna zanimljivost koja pokazuje koliko je svet postao globalizovan. Iranski navijači na prepunom Azadi stadionu pre početka utakmice zabavljali su se "vikinškim pozdravom" koji su na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu proslavili Islanđani.

Prvenstvo Irana, deseto kolo:

Utorak, 17. oktobar:
Naft Tehran - Esteglal Kuzestan 1:0

Četvrtak, 19. oktobar:
Pajkan - Traktor Sazi 2:1
Gostareš - Sepahan 0:0
Sepidrod - Padijeh 2:1
Sijah Jamegan - Sanat Naft 0:1
Folad - Saipa 1:1

Petak, 20. oktobar:
Zob Ahan - Pars Jam 0:3

Četvrtak, 26. oktobar:
Persepolis - Esteglal 1:0


tagovi

bet infoEsteglalIranmeđunarodni fudbalPersepolissportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara