""
""

Samo Janković i Kristić izbegavaju tužbu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.01.15. | 15:49

Crveno-bele disciplinskim organima prijavila trojica od petorice bivših trenera. Aktuelni trener Mehelena i nekadašnji štoper Salernitane imaju najviši prag tolerancije

Epidemija tužbi bivših zaposlenih u Crvenoj zvezdi prethodne sedmice zahvatila je i nekadašnje trenere tog kluba! Na silne probleme koje imaju na Marakani nakalemila se i odluka legendarnog jugoslovenskog reprezentativca Roberta Prosinečkog da prijavi srpskog šampiona disciplinskim organima FIFA zbog duga od 130 hiljada evra. Sličan korak sledio je i Slaviša Stojanović koji se obratio Arbitražnoj komisiji FSS...

Bili smo svedoci raznih statističkih podataka koji verno odslikavaju tužnu sudbinu nekadašnjeg giganta iz Ljutice Bogdana, a koliko je Crvena zvezda izgubila na intergitetu najbolje ilustruje sledeća činjenica: trojica od petorice bivših trenera crveno-belih morala su svoja potraživanja da naplate na sudu.

Izabrane vesti

Razumljivo kao čovek koji pre dolaska u Beograd nije imao nikakvih dodirnih tačaka sa Crvenom zvezdom Portugalac Sa Pinto nije časio ni čas, te je crveno-bele odmah prijavio na nadležno mesto. Prosinečki i Stojanović su taktizirali, čekali da se neko javi ne želeći da stavljaju klubu omču oko vrata, dok su jedini, za sada, izbegli tužbe Aleksandar Janković i Aleksandar Kristić.

Aktuleni trener Mehelena posle drugog razlaza sa Crvenom zvezdom, kada ga je na insistiranje Zorana Stojadinovića zamenio Sa Pinto, javno se odrekao druge godine zagarantovanog ugovora uz obećanje da taj novac želi da donira za izgradnju reflektora na terenima omladinske škole. Nezvanično, crveno-beli i dalje duguju Jankoviću nešto više od 40 hiljada evra, ali on o tome nikada javno nije pričao. Baš kao i Aleksandar Kristić o svojim dugovanjima... Istina nekadašnji štoper Salernitane bio je samo šest meseci šef stručnog štaba, ali je pre toga bio angažovan u klubu kao pomoćnik Zdenjeka Zemana i Ratka Dostanića.

Postoji teza ljudi bliskih Crvenoj zvezdi koji tvrde da momci koji su od osme godine jeli šljaku podno severne tribine (a Janković i Kristić to jesu prim.aut) nikada neće tužiti klub. Za aktuleno rukovodsto je najbitnije da tandem mladih stručnjaka i dalje ima visok prag tolerenacije.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaRobert ProsinečkiEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar KristićAleksandar Jankovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara