"Slavlje posle gola Obradovića"
"Slavlje posle gola Obradovića"

Samoubistvo iz zasede: Obradovićev autogol vratio Zvezdu u šampionsku trku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.13. | 19:58

Crveno-beli se minimalcem od 1:0 primakli Partizanu na samo bod razlike

Slavlje posle gola ObradovićaŠahovska partija u kojoj je Slaviša Stojanović matirao kolegu iz Partizana Vuka Rašovića. Tačnije, učinio je to jedan od Rašovićevih najvećih oslonaca Milan Obradović, čiji je autogol odlučio ishod 145. večitog derbija između  Crvene zvezde i Partizana – 1:0 (1:0).

Trenutak koji je rešio pitanje pobednika zbio se u 18. minutu meča. Projektil Zvezdinog kapitena Nenada Milijaša iz slobodnog udaraca Vladimir Stojković je boksovao u polje, ali je hrabri Miloš Ninković, bez obzira na zaštitnu kacigu s kojom je igrao, prvi stigao do lopte i vratio je glavom u srce kaznenog prostora.

Izabrane vesti

Tamo nije bilo nikog od igrača Crvene zvezde, ali je Obradović, najiskusniji u timu crno-belih, izgubio pojam o prostoru, pomalo panično reagovao i loptu poslao o sopstvenu mrežu za erupciju oduševljena među domaćim navijačima.

Možda i prva greška Obradovića u dosadašnjem toku sezone. U najgorem trenutku.Žal Milana Obradovića

Međutim, Obradovićev kiks je bio sam plod očajnog Partizana na početku meča. Plod  Rašovićevog opredeljanja da se kocka u najbitnijem meču jesenje polusezone. Da iskusne Sašu Ilića i Erika Đembu Đembu ostavi na klupi i pokuša da rivala iznenadi Nikolom Gulanom i Sašom Markovićem u veznom redu.

Nije Partizan bio posebno siguran sa njima ispred poslednje linije, a od kreacije u napadu jedna velika nula za prvih 45 minuta.

S druge strane, delovalo je da je Zvezda u meč ušla s većim apetitom za pobedu. Bili su crveno-beli agresivniji, pa i hrabriji u ofanzivi, iako ni oni nisu odigrali posebno kvalitetno poluvreme.

Međutim, Goran Gogić, koji je šansu dobio samo zbog povrede Aleksandra Kovačevića, odigrao je maltene perfektan meč i značajno olakšao posao mladim štoperima Jovanu Krneti i Darku Laziću, pa su sve akcije Partizana uglavnom završavale na 20 i kusur metara od gola Bobana Bajkovića.

Najbolji dokaz tome je da crno-beli tokom 90 minuta utakmice nisu stvorili niti jednu priliku iz kategorije 100 odstotnih. Pokušavali su Andrija Živković, Nemanja Kojić, Miloš Jojić, kasnije i Predrag Luka i Petar Grbić, ali je sve to bilo daleko od gola.

Sigurnost u defanzivi, koju je povremeno narušavao samo Marko Vešović, dozvolila je navali Zvezde da koristi prostor ispred sebe i hrabrije napada.

U drugom poluvremenu se, pak, opredelila za odbranu gola, loptu je prepustila Partizanu, ali su se crno-beli prekasno probudili. Pravu opsadu Zvezdinog gola videli smo samo u poslednjih 15-ak minuta okršaja kada su se noge već tresle. I jednima i drugima. A posebno Saši Iliću posle starta Darka Lazića zbog kojeg je mladi defanzivac Zvezde zaradio crveni karton u dugoj sudijskoj nadoknadi zbog piromanske žurke navijača Partizana na južnoj tribini zbog koje je meč bio prekinut na skoro 10 minuta.

Zvezda se, dakle, odbranila i barem na nedelju dana sve muke iz poslednjih par meseci bacila u zapećak. Veliki kamen sa srca pao je svima u Ljutice Bogdana. Možda i najviše Slaviši Stojanoviću, koji je trijumf u debitanskom derbiju proslavio trkom ka svlačionici. Sa dečačkim, pa čak i ludačkim osmehom na licu.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 1:0 (1:0)
/Obradović 18ag/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: Više od 40.034;
Sudija: Milorad Mažić;

Crvena zvezda: Bajković – Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović – Gogić, Milijaš (od 83’ Mladenović) – Pečnik, Ninković (od 91’ Savićević), Kasalica – Dauda (od 87’ Dauda);

Partizan: Stojković – Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov – Gulan (od 46’ Ilić), Marković – Živković (od 86’ Grbić), Jojić, Ninković (od 69’ Luka) – Kojić.


tagovi

145. derbi145. večiti derbiFK Crvena zvezdaderbiMilan ObradovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara