""
""

Sampa je gospodar Đenove! Nesrećni Ico obradovao plavi deo grada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 19:55

Dorija slavila srećno (1:0) autogolom defanzivca Zmajeva

U neka srećnija vremena Sampdorija i Đenova igrali su Derbi dela Lanterna kao visokoplasirani u Seriji A, ali su ta romantična vremena davno prošla. Sada su ušuškani u prosečnosti italijanskog fudbala, mada su večeras odigrali zanimljiv meč na prepunom "Luiđi Ferarisu" u kojem je slavila Sampa sa 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Za pobedu će ekipa Marka Đampaola da se zahvali defanzivcu Đenove Armandu Icu koji je početkom drugog poluvremena nespretnim autogolom omogućio slavlje velikom rivalu. Posle centaršuta sa desne strane, danas solidni golman Perin je kratko odbio loptu koja je nesrećno pogodila defanzivca i odsela iza njegovih leđa.

Ništa bitno posle tog 47. minuta nije se dogodilo, jer je Sampdorija strpljivo sačuvala stečenu prednost. Golman Matija Perin je do tog trenutka bio jedan od najboljih popjedinaca ovog meča, a blistao je posebno u finišu prvog poluvremena kada je maestralno zaustavio udarac sa bele tačke Fabija Kvaljarele.

Ništa nije mogao u 12. minutu, kada je Luis Murijel pogodio za 1:0, ali se Đenova brzo vratila u igru preko mladog Rigonija koji je poravnao rezultat sredinom prvog polevremena. Mogao je Rigoni da se proslavi koji trenutak kasnije, ali je sjajan udarac iz 31. minuta pogodio prečku gola Sampdorije. To je ujedno bila i poslednja ozbiljna prilika za Grifone, ostatak utakmice protekao je u dominaciji Sampe.

I imala je Sampdorija šansu i u nadoknadi da potvrdi pobedu, ali je Perin sjajno zaustavio udarac Kvaljarele. Inače, utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi legendarnog stadiona, a za ambijent su se pobrinuli i fantastični navijači oba tima koji su štimungom podsetili na slavna vremena italijanskih ultrasa.

SERIJA A – 9. KOLO

Subota

Sampdorija – Đenova 2:1 (1:1)
/Murijel 12, Ico 47. autogol – Rigoni 24/

20.45 Milan – Juventus

Nedelja
12.30 Udineze – Peskara
15.00 Atalanta – Inter
15.00 Kaljari – Fiorentina
15.00 Krotone – Napoli
15.00 Empoli – Kjevo
15.00 Torino – Lacio
18.00 Bolonja – Sasuolo
20.45 Roma – Palermo

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Armando IcoĐenovaItalijaLuis MurijelSampdorijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara