"jedan gol presudio Atletiku"
"jedan gol presudio Atletiku"

Sampaolijeva lekcija Simeoneu! Ova Sevilja može mnogo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.16. | 18:02

Madridski Atletiko pretrpeo prvi poraz u sezoni

jedan gol presudio AtletikuBilo je to 2011. godine. Navijači Universidad de Čilea sa nestrpljenjem su očekivali Dijega Simeonea na klupi. Uprava je na kraju izabrala Horhea Sampaolija, koji je stigao iz ekvadorskog Emeleka. Navijači su bili razočarani. Sampaoli je, iako sasvim nevin, morao da se pravda. Odgovorio je triplom krunom. Ovog leta konačno je dočekao šansu u Evropi. Danas je još jednom demonstrirao da ga mnogi nepravedno zaobilaze kada govore o najboljim trenerima na svetu. Jer za samo nekoliko meseci u Andaluziji  Sampaoli je stvorio moćnu Sevilju, a Dijego Simeone je sada i na svojoj koži osetio koliko njegov nešto stariji zemljak zna fudbala. Na Sančez Pishuanu 1:0 za prvi poraz Jorgandžija u ovoj sezoni, prvi takmičarski još od onog finala Lige šampiona sa Realom. I za proboj Sevilje na prvo mesto na tabeli, makar do večerašnjeg dvoboja Reala i Atletik Bilbaa.

U junaka meča izrastao je Stiven N’Zonzi koji je u 73. minutu iskoristio lucidnu loptu u Andaluziji preporođenog i silno motivisanog Lusijana Vijeta, Atletikovog viška iz prošle sezone. N’Zonzi je prošao iza leđa Stefanu Saviću, odbio Gabijev nalet i hladnokrvno plasirao loptu iza leđa Jana Oblaka.

Izabrane vesti

Bila je to samo kruna blistave partije Sevilje, koja je u svim segmentima igre nadigrala tim koji se retko kada da nadigrati. Imao je doduše Atletiko nekoliko opasnih naleta u prvom delu igre, pre svih preko Anhela Koree, koji kao da je rođen za džokera. Čim se nađe u startnih 11 kao da se zbuni. I Simeone je bio nezadovoljan. Zamenio je Koreu već na poluvremenu.

Nažalost po Čola, nije samo Korea bio problem, pa je Simeone izvršio sve tri izmene već do 65. minuta, sigurno zaplašen Nasrijevom stativom i Vitolovim udarcem koji je Oblak teškom mukom ukrotio. Nije vredelo, Sevilja je bila u strašnom ritmu, Samir Nasri je maestralno dirigovao celom okrestrom, Atletiko, tim poznat po tome što rivalima ne dozvoljava da dišu, u pojedinim trenucima nije ni znao gde je lopta.

Ko kaže da su Primera samo Real i Barsa? Vodeća petorka u dva boda, Bakambu u 92. srušio Las Palmas, Viljareal slavio uz pomoć sudija? (VIDEO)

N’Zonzi je na kraju pobegao između petorice uspavanih fudbalera gostujućeg tima, pokušaj Dijega Godina iz 88. minuta završio je u rukama Serhija Rika, pa je Sevilja odbivši i taj poslednji nalet upisala i šestu uzastopnu pobedu na danas pljuskom okupanom stadionu "Sančez Pishuan". Ali ni vremenske nepogode ne mogu da zaustave ovako podmazanu mašineriuju.

Simeone je pre meča rekao da je ova Sevilja kandidat i za titulu. Možda je tada delovalo kao da Čolo unapred traži alibi. Sada je dobilo sasvim drugu dimenziju. Jer Sampaolijeva Sevilja zaista može mnogo.

PRIMERA - 9. KOLO:

Petak:

Osasuna – Betis 1:2 (0:1)
/Tores 48 – Hoakin 19, Gutieres 90/

Subota:

Espanjol – Eibar 3:3 (0:3)
/Perez 64, Pjati 73, Baptistao 90+2 - Enrih 23, Rejes 27 ag, Kike 44/

Valensija – Barselona 2:2 (0:1)
/Munir 52, Rodrigo 56 – Mesi 22 i 93 pen Suarez 63/

Sosijedad – Alaves 3:0 (1:0)
/Prijeto 22, Vilijan Hoze 77, Vela 87/

Granada – Hihon 0:0

Nedelja:

Selta – La Korunja 4:1 (1:1)
/Malo 32, Aspas 60pen, 83, Oreljana 78 - Albentosa 37/

Sevilja – Atletiko 1:0 (0:0)
/N’Zonzi 73/

Viljareal – Las Palmas 2:1 (0:1)
/Sansone 64pen, Bakambu 90+2 - Boateng 31/

Malaga – Leganjes 4:0 (2:0)
/Joni 40pen, Kastro 42, Sandro Ramirez 57, Kamačo 90+2/

20.45: Real Madrid – Atletik Bilbao

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven N'ZonziŠpanijaSeviljaSamir NasriPrimeraHorhe SampaoliEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara