"Fudbaleri CSKA"
"Fudbaleri CSKA"

Šampionski CSKA dobio uporni Ural u 89. minutu sedmim golom na meču (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 13:25

Dumbija, Džagoev i Tošić su specijalci Armije zaduženi za najteže protivnike

Fudbaleri CSKAZoran Tošić je prošle sezone praktično doneo titulu moskovskom CSKA, a i u ovom prvenstvu je veoma bitan šraf za Armejce, zajedno sa Alanom Džagoevom i Sejduom Dumbijom čini udarni trio šampiona Rusije i oni su najzaslužniji što su gosti pobedili Ural u meču sa sedam golova - 3:4.

Moskovljani su krenzuli prilično ofanzivno, a domaćini su to umeli da iskoriste pa je Manučarjan u 10. minutu protutnjao po praznoj desnoj strani posle odlične asistencije Smolova, a Vasilij Berezucki je u kaznenom regovao u stilu prvaka na velikom odmoru pa je Jermen lako savladao Igora Akinfejeva.

Izabrane vesti

Gosti se nisu predali, a šampione Rusije su u igru vratili Zoran Tošić i Alan Džagoev, srpski igrač je uzeo loptu na sredini terena, biciklicama varao rivale u naletu na kaznenom, a onda je odličnim centaršutem pronašao na beloj tački i Rus je snažnim trzajem glavom matirao protivničkog golmana.

U prvom minutu sudijske nadoknade Erohin je imao najbolju šansu na meču, ali je Akinfejev maestralno reagovao i zaustavio njegov pokušaj glavom, a usledila je kontra koju je povukao Tošić, lopta je posle usporenijeg kraja akcije završila kod Jeremenka, a onda je usledio gol koji ide i na dušu golmana Urala.

Delovalo je kao da će to srušiti duh domaćih, a CSKA je opet krenuo da pritiska rivala na njihovoj polovini i to im se obilo o glavu u 55. minutu kada je Smolov dobio odličnu loptu u prostor i onda čuvara poslao po burek i mirnim šutem izjednačio.

Nije ni Armija odustala od pobede i Alan Džagoev je poslao savršenu loptu za Dumbiju u 69. minutu, a napadač je prvo lobovao rivala,  a onda i potvrdio svoj gol.

Erohin se u 83. minutu iskupio za promašaj iz prvog poluvremena i glavom, iz mnogo teže pozicije savladao Akinfejeva za 3:3.

Šampioni ne bi bili šampioni kada bi odustali i Dumbija je u 89. minutu postavio konačan rezultat ove lude utakmice.

Rusko prvenstvo – 9. kolo

Subota:

Ural – CSKA Moskva 3:4 (1:2)
/Manučarjan 10, Smolov 55, Erohin 83 – Džagoev 29, Jeremenko 45+1, Dumbija 69, 89/

14.00 Mordovija – Ufa
16.30  Zenit – Spartak

Nedelja:

11.30 Dinamo – Kubanj
14.00 Lokomotiv – Amkar
16.30 Krasnodar – Arsenal Tula
19.00 Terek – Rostov

Ponedeljak:

18.00 Rubin - Torpedo

(FOTO: Action images)


tagovi

Alan DžagojevCSKA MoskvaEvropaPremijer ligaRusijaSejdu DumbijaUralZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara