"Slavlje posle Rakićevog gola"
"Slavlje posle Rakićevog gola"

Šampionski povratak Rakića za Zvezdinih plus šest pred derbi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.04.14. | 19:55

Crveno-beli savladali Radnički sa 2:0, pa će okršaj sa večitim rivalom dočekati sa kapitalom od šest bodova prednosti u odnosu na Partizan

Slavlje posle Rakićevog golaNazire se kraj šestogodišnjeg posta. Crvena zvezda je iskoristila kiks Partizana u Kruševcu i u susretu protiv Radničkog iz Niša pobedom od 2:0 obezbedila sebi mirniji san pred 146. večiti derbi koji će dočekati na komfornih plus šest u odnosu na komšije sa Topčiderskog brda!

Epitet junaka meča poneo je oporavljeni Đorđe Rakić, koji je debi u startnoj postavi crveno-belih obeležio jednim od važnijih golova Zvezde u ovoj sezoni. Onim kojim je probijen bunker pred protivničkim golom. Pogodak Dragana Mrđe bio je samo šlag na tortu.

Izabrane vesti

Podjednake zasluge za taj bitniji, prvi gol idu i Milošu Ninkoviću, koji je uočio rupu u poslednjoj liniji gostiju i poslao matematički preciznu loptu u prazan prostor.

Rakić je hladnokrvno primirio loptu, mudro sačekao da zahuktali Branko Pauljević prokliza pored njega i smireno prebacio odličnog Nenada Filipovića među stativama Radničkog.

Filipović se ni na koji način ne može kriviti za poraz pošto bi poraz Nišlija bio mnogo teži da golman gostiju nije bio bravurozan. Jer, Zvezda je, iako se na početku dugo mučila da probije bedem pred protivničkim golom, kako je vreme odmicalo sve više stezala obruč oko kaznenog prostora Radničkog. Šanse su postajale sve češće, pa su se ređali šutevi Darka Lazovića, Đorđa Rakića, Aleksandra Kovačevića...

Filipović je bio nepremostiva prepreka.

Sve do tog 50. minuta kada je 28-godišnji napadač izmakao pažnji poslednje linije niškog tima i pokazao da je uspešno prebrodio tešku povredu kolena zbog koje je za Zvezdu u takmičarskoj utakmici debitovao tek početkom marta.

Pobedu Zvezde zaokružio je Dragan Mrđa pogotkom u 75. mintu. Posle donekle slične akcije kakva je prethodila prvom golu. Opet je lopta išla kroz centar s razlikom da se u ulozi asistenta našao Nenad Milijaš, koji je varkom primorao čuvare da pomisle da će šutnuti, a potom je lagano odložio do saigrača.

Mrđa je obišao ponovo nemoćnog Filipovića i pogodio praznu mrežu za 16. gol u sezoni što ga čini ubedljivo najefikasnijim igračem Superlige. Da ne zaboravimo - osma asistencija za Milijaša.

Posle dugo, dugo vremena Crvena zvezda na plus šest u odnosu na Partizan. Da li je to i najava kraja šestogodišnjeg posta? Odgovor bismo mogli da dobijemo već u subotnjem derbiju.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ 2:0 (0:0)
/Rakić 50, Mrđa 74/

Stadion Crvene zvezde;
Sudija: Dejan Santrač;
Gledalaca: 16.230;

Crvena zvezda: Bajković – Pečnik, Pavićević, Kelhar, Nenadić – Kovačević – Lazović (od 64’ Gogić), Milijaš, Ninković – Rakić (od 71’ Savićević), Mrđa (od 88’ Onjilo);

Radnički Niš: Filipović – Pauljević, Bulatović, Kosorić, Pavlović – Jovanović (od 78’ Majstorović), Ćulum – Pejčić, Krstić (od 65’ Kolarević), Trišović (od 56’ Petrović) – Stojanović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički NišĐorđe RakićDragan MrđaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara