""
""

Saopštenje FK Borac: Dokle više?

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.17. | 09:07

“Sudija može da pogreši u prvom, 15. ili 90. minutu, ali da u jednom nepunom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost”, navedeno je u zaključku UO FK Borac

Sinoć je do kasno u noć zasedao UO FK Borac! Zaključke sa ovog sastanka prenosimo u celosti, kako bi doslovce prezentovali zvanični stav kluba iz grada na Moravi u vezi kontroverznih sudijskih odluka na utakmici 17. kola Superlige Srbije između subotičkog Spartaka i čačanskog Borca.

Izabrane vesti

''Nažalost primorani smo da se u kratkom intervalu ponovo zvanično obratimo javnosti, ali i svima koji učestvuju u fudbalskom sportu u Srbiji. Posle dešavanja koja su nažalost obeležila utakmicu 17. kola Superlige Srbije između Spartaka ŽK i Borca postavljamo pitanje - dokle više? Sve do sada smo smatrali da su greške (posebno one nenamerne) sastavni deo fudbalske igre i da sudije poput ostalih aktera mogu grešiti. Nećemo se vraćati na neke prethodne utakmice u kojima smo takođe bili oštećeni, ali jednostavno ne možemo nemo preći preko onoga što se dešavalo sinoć u Subotici. Sudija može da pogreši u 1. ili 15. ili 90. minutu, ali da u jednom nepunom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost. Namera je očigledno postojala i surovo je sprovedena u delo. 

Iako odlično postavljen, što najbolje ilustruje TV snimak, sudija kome nećemo pominjati ime najpre ignoriše igranje rukom igrača domaćih, potom klasičan rvački zahvat i faul od istog igrača koji ulazi u kazneni prostor i posle duela sa našim igračem pada i dobija novu nagradu - kazneni udarac. Ni to nije bilo dovoljno pa posle protesta naših revoltiranih igrača bez oklevanja pokazuje dva direktna crvena kartona, čime nas ostavlja oslabljene ne samo u Subotici već i predstojećim mečevima. 

Sve što se posle toga dešavalo je prozvod sramne, smišljene i krajnje nepravedne odluke jednog čoveka u jednom minutu. Suze naših igrača uz pitanje dokle i kako više nisu imala odgovor. Njihov revolt na početku drugog poluvremena nije kako neki zlobnici žele da prikažu zbog teške finansijske situacije u klubu, već direktno protiv nepravdi kojima su izloženi na samom terenu. Da je tako naši igrači, kojima odajemo priznanje na borbi u Subotici, bi svoj revolt iskazali na početku meča. Hrabro su izašli na teren, zasluženo poveli, ali na kraju voljom jednog čoveka bili surovo pokradeni. Mnogi klubovi su poput nas nažalost u teškoj finansijskoj situaciji, ali ne možemo dozvoliti nikome da nam oduzme pravo da na terenu damo sve od sebe i sportskim sredstvima stignemo do rezultata. 

Nije nam jasno zbog čega se pojedini klubovi oglašavaju posle naših saopštenja u kojima nijedan od njih nije pomenut. Da li znaju nešto što mi ne znamo, pa žele da zaštite surove egzekutore fudbalske nepravde? Da li se sami osećaju prozvani?

I dalje verujemo fudbalskim organima, a od Sudijske komisije očekujemo da bude poštena i rigorozna. Nadamo se da je ovo poslednje saopštenje našeg kluba na ovu temu'', navedeno je u zvaničnom saopštenju FK Borac.

Umesto zaključka, navedimo još i da je Ivan Stevanović, direktor Borca u usmenom razgovoru za Mozzart Sport izrazio žaljenje zbog činjenice da se Subotičani, pa i ostali klubovi nalaze prozvani u ovoj situaciji. Čemu komentari uprava ekipa koje apsolutno nemaju nikakve veze sa pomenutim pita se Stevanović?

“Borac se časno na terenu nosi sa svakim izazovom, a naši igrači na terenu ostaju bez obzira na evidentnu nepravdu načinjenu na štetu našeg kluba. Zbog čega bi se neko osećao pozvanim i prozvanim u našoj šteti? Mi ćemo našu utakmicu odigrati do kraja ne upirući prst u rivale, a ipak tražeći jednaku pravdu za sve. Suđenje je jedno, a fer igra na terenu i u javnosti nešto drugo. Hoćemo korektno, pravilima igre zacrtano pravo za Borac i za sve ostale timove”, rekao nam je Ivan Stevanović u sitne sate sa Gradskog stadiona kraj Morave.

(Foto: FK Borac/ Star Sport) 


tagovi

Borac ČačakČačakIvan StevanovićsaopštenjeSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara