"Šarapova sa trofejem sa Rolan Garosa"
"Šarapova sa trofejem sa Rolan Garosa"

Šarapovoj redukovana kazna sa 24 na 15 meseci

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.16. | 15:17

Ruska teniserka će moći da počne da se takmiči od kraja aprila iduće godine

Šarapova sa trofejem sa Rolan GarosaMarija Šarapova će moći da počne da se takmiči od ponoći 25. aprila 2017. godine pošto joj je Sud za arbitražu u sportu redukovao kaznu zbog kršenja doping pravila sa 24 na 15 meseci.
Ovo je konačan rezultat žalbe koju je njen advokatski tim podneo tražeći da joj se zaista neprimerena kazna ublaži. Naime, ruska megazvezda tenisa je početkom godine bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu meldonijum, koja se na „crvenoj“ listi prvi put našla u njenom izdanju za 2016. Lepa Sibirka se branila time da nije znala za zabranu, ali joj ništa nije vredelo.
Međutim, posle otkrića hakovanih dokumenata Svetske antidoping agnecije na kojima je otkriveno da postoji i tzv. dozvoljeni doping, to jest da pregršt sportskih zvezda samo uz pomoć lekarskog nalaza može da koristi sredstva sa nedozvoljene liste, očekivalo se da Šarapovoj bude smanjena.

„Naučila sam mnogo iz ove situacije, a nadam se i Međunarodna teniska federacija. Od počerka sam preuzela punu odgovornost, ali sam osećala kao da mi je nešto što volim najviše na svetu na silu oduzeto. A sada mi je vraćeno! Brojim dane do povratka!“, napisala je, između ostalog Ruskinja u zvaničnoj objavi povodom smanjenja kazne.

Izabrane vesti

NIŠTA OD LOVE SA AUSTRALIJAN OPENA 
Šarapova će ipak ostati bez novčane nagrade sa ovogodišnjeg izdanja Australijan opena. Ruska teniserka je na prvom grend slemu sezone stigla do polufinala zašta se dobija 800.000 australijaskih dolara, što je oko 550.000 evra! Ipak, ta nagrada joj neće biti uručena pošto je u to vreme bila dopingovana.
(foto: Action images)


tagovi

Svetska antidoping agencijaSud za arbitražu u sportuRusijaMarija ŠarapovadopingCASAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara