"Saša Marković slavi gol protiv Mladosti"
"Saša Marković slavi gol protiv Mladosti"

Saša Marković: Osvetićemo košarkaše u fudbalskom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.04.15. | 15:33

„Šest meseci se čeka derbi i sad kad je konačno na pragu glupo bi bilo da razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobedi“, kaže vezista Partizana

Saša Marković slavi gol protiv MladostiMalo igra - mnogo daje! Ne može Saša Marković da se pohvali Bog zna kakvom minutažom u Partizanom dresu ove sezone, bio je kod Marka Nikolića rezervna opcija, isti status je zadržao kod Zorana Milinkovića, ali kad god je dobio šansu umeo je da je iskoristi. Ne samo da igra dovoljno dobro za tim, nego i da tu ličnu partiju ukrasi golom.

Baš kao u subotu popodne, kad je prepoznatljivim šutem sa 25 metara utabao crno-belima put ka pobedi u 23. kolu Superlige i u navijačkim krugovima pokrenuo pitanje: zašto češće ne koriste udarce sa distance?
Ne znam ni sam... Trener nas savetuje da kad god smo u prilici pokušamo da pucamo sa bilo koje udaljenosti, makar i sa 30 metara, jer je to najbolji način da se razbije bunker protivnika, a timovi koji dolaze u Humsku 1 uglavnom su posvećeni odbrani svog gola. Zato udarci van kaznenom prostora mogu da nam pomognu da steknemo prednost i spokojnije nastavimo utakmicu. Što se mene tiče, znam da imam dobar udarac i pokušaću da ga koristim kad god mi se ukaže prilika. Možda i na večitom derbiju. Naravno, pod uslovom da dobijem šansu“, prića za MOZZART Sport vezista Partizana Saša Marković.

Izabrane vesti

On je ove sezone postigao četiri gola, a samo jedan od njih „pao“ je iz kaznenog prostora. Najpre strela na gostovanju Bešiktašu sa 25 metara, pa hitac sa ivice kaznenog prostora protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi u Kupu Srbije, a onda i pogodak protiv lučanske Mladosti, za najavu osvajanja još tri boda.
Raduje nas kvalitetna i pre svega efikasna igra. Pokazali smo da i bez nekoliko standardnih prvotimaca (Drinčića, Babovića i Volkova) možemo da ostvarimo cilj. Pobeda protiv Lučanaca značajna je i na psihološkom planu, pošto znamo koliko utakmice pre i posle večitog derbija umeju da budu nezgodne. Posao smo obavili na zadovoljavajući način i sad se mirno spremamo za utakmicu sezone“.

Šut koji je prethodio pogotkuA u nju lidera na tabeli Superlige ulazi sa pet bodova prednosti, što u startu navodi na zaključak da mu je u komšiliku dovoljan i bod. Čak bi mnogi navijači pristali da i posle nedeljnog duela ostane ista razilka između dve prvoplasirane ekipe na tabeli, ali u SC „Zemunelo“ imaju drugačije planove...
„Tačno je da imamo pet bodova viška, ali to nije dovoljno da bezbrižno čekamo zavšnicu sezone. Uostalom, zna se šta Grobarima znači meč protiv Zvezde i koliko bi slavili pobedu u derbiju. Hoćemo da im priuštimo to zadovoljstvo, da posle nedeljnog meča imaju razloga za zadovoljstvo. Šest meseci se čeka derbi i sad kad je konačno na pragu glupo bi bilo da razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobedi. Da igramo zatvoreno - nema šanse“.

Dodatni razlog za takav stav momak iz Brusa pronalazi u ishodu polufinalne serije košarkaškog plej-ofa Jadranske lige, te kaže da će crno-beli biti dodatno motivisani u 148. večitom derbiju.
Teško nam je pao, kao i svima u Sportskom društvu Partizan, poraz košarkaša. Opet, način na koji su igrali i kako su se borili i kako su se borili daje nam motiv više da pokušamo da ih osvetimo na fudbalskom terenu. Verujem da imamo snage i znanja da tu nameru realizujemo“, odiše optimizmom Saša Marković.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša MarkovićFK Partizan148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara