"Saša Zdjelar "
"Saša Zdjelar "

Saša Zdjelar ide iz Olimpijakosa, srpski trener mu spasava karijeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.16. | 13:12

Član zlatne generacije za Mundijalita nema dovoljnu minutažu kod Paula Benta i odlazak je najbolje rešenje za sve

Saša Zdjelar U revanš meču baraža za EP protiv Norveške, u startnoj postavi Orlića su se našla čak devetorica članova šampionske generacije sa Mundijalita. Od tadašnjih nosilaca igre nije bilo Rajkovića (prešao u A tim), Mandića (promenio reprezentaciju), Veljkovića (povreda), ali i nekih koji su se izgubili sa fudbalske mape poput Babića, Šaponjića i - Saše Zdjelara.

Upravo je Zdjelar bio jedan od najstandardnijih članova te generacije, ali je vremenom izgubio mesto u mladoj reprezentaciji gde je ostatak njegove generacije. Iako je započeo kvalifikacioni ciklus kod Tomislava Sivića, a potom bio jedan od retlih Orlića koji su debitovali za A tim kod Slavoljuba Muslina, od početka ove sezone se njegovo ime izgubilo iz planova oba selektora.

Izabrane vesti

Razlog je jednostavan: Zdjelar ne igra u Olimpijakosu.

Pored Luke Milivojevića, drugog Srbina iz OlimpijakosaIako je prošle sezone bio jedno od prijatnijih iznenanđenja u timu pirejskih crveno-belih, čak postao starter u drugom delu sezone, u ovoj je marginalizovan. Promena trenera u grčkom šampionu na početku sezone, posle debakla protiv Ber Ševe, nije donela ništa dobro Saši Zdjelaru. Dok je kod Viktora Sančeza bio u rotaciji, dolaskom Paula Benta je pao u drugi plan.

Zdjelar kod Portugalca nije odigrao ni minut od početka sezone. Čak nijednom nije bio ni na klupi Olimpijakosa. Jasan signal da Bento ne računa na njega. Zato će talentovani vezista u januaru najverovatnije promeniti sredinu, jer je odlazak najbolje rešenje za sve.

Olimpijakos ga nije precrtao i ne želi da ga proda. Atinjani i dalje računaju na Zdjelara u perspektivi i ne žele da zbog trenerovog izbora naprave korak zbog Kojeg bi kasnije zažallili. Zato bi Olimpijakos najradije poslao Zdjelara na pozajmicu do kraja sezone, a već se radi na takvom scenariju i pojavio se prvi kandidat.

Na meču protiv IzraelaGradski rival Panionios je izrazio želju da pozajmi Zdjelara u drugom delu sezone. Dva kluba su u dobrim odnosima i često su trgovali međusobno prethodnih sezona tako da će verovatno sve zavisiti od samog Zdjelara. Olimpijakos želi dvojicu Panioniosovih fudbalera Risvanisa i Ansarifarda, pa je voljan da i Zdjelarovu pozajmicu ubaci u pregovore kako bi ubrzao stavr.

Dobra stvar za srpskog vezistu je i što bi ga u klubu iz atinskog predgrađa Nea Smirni dočekao zemljak Vladan Milojević. Nekadašnji trener Čukaričkog je sigurno dobro upućen u kvalitete maldog veziste i nema sumnje da bi mogao da mu oživi karijeru, jer je Zdjelaru trenutno najpotrebnije da igra i da ima utakmice u nogama.

U Panionoisu bi bio standardan, a to bi verovatno značilo i povratak u mladu reprezentaciju i odlazak na EP u Poljskoj.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Vladan MilojevićSaša ZdjelarPanioniosOlimpijakosmeđunarodni fudbalGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara