""
""

KRAJ: Crvena zvezda – Rad 2:1!

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.16. | 16:53

Uz MOZZART Sport pratite sva dešavanja sa Marakane

CRVENA ZVEZDA – RAD 2:1 (0:0)
/Sikimić 47, 75 - Denić 65/
Stadion:
Rajko Mitić
Sudija: Ilija Brdar

Izabrane vesti

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Al. Luković, Le Talek, Anđelković – Poletanović (od 90+4. Rendulić), Donald, An.Luković (od 46. Srnić), Ruiz (od 70. Ristić), Plavšić – Sikimić

RAD (4-2-3-1): Filipović – Jovanović, Maraš, Bates, Ljubinković – Ćulum (od 80. Petković), Petrović (od 88. Vico), Lutovac, Mladenović, Denić – Đenić.

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.

89. minut - Mogao je Sikimić do het-trika, ali je Vico dobro reagovao u petercu i sprečio napadača Zvezde da uputi šut.

85. minut - Šansa posle deset minuta ničega. Ristić je raspalio levicom, posle odbitka, i izvukao korner. Lopta je prošla tik pored stative.

75. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 2:1, strelac Predrag Sikimić. Defanzivac Rada Ljubinković je "zaspao" prilikom postavke ofsajd zamke, a napadaču domaćih nije bilo teško da pogodi na asistenciju Donalda.

72. minut - Fijuknula je lopta pored gola Zvezde. Manojlović je loše procenio centaršut sa leve strane, ali srećom po mladog čuvara mreže nije bilo igrača Rada na drugoj stativi. Usledio je brzi napad crveno-belih, ali je šut Donalda završio bliže korner zastavici nego stativi.

70. minut - Komična situacija prilikom izmene u redovima domaćih. Mihailo Ristić je ušao u igru umesto Džona Ruiza, a Kostarikanac je odšetao do aut linije na 20 metara od centra terena, pritom aplaudiravši Ristiću.

65. minut - GOOOL!!! Rad je izjednačio na 1:1, strelac Đorđe Denić. Lutovac je odlično ubacio loptu, a Denić došao do pozicije za udarac između dva čuvara. Prvi šut ka golu Manojlovića, i odmah gol Građevinara.

60. minut - Preveliku želju je pokazao Slavoljub Srnić po ulasku na teren. Posle centaršuta Anđelkovića bio je previše borben, bacivši dvojicu čuvara na travu, ali bez lopte.

53. minut - Auuu... Mogla je Zvezda da veoma brzo udvostruči prednost. Posle prodora Plavšića nisu se snašli Sikimić i Ruiz na petercu. Lopta je bila reviše jaka.

47. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 1:0, strelac Predrag Sikimić. Nastao je fliper u šesnaestercu Rada posle ubacivanja lopte Anđelkovića. Najpre je Ruiz šutirao, potom se lopta odbila do Sikimića koji nije imao poteškoća da pogodi praznu mrežu. Gostujući igrači signalizirali su arbitru da je visoki centarfor crveno-belih igrao rukom, ali je Brdar pustio da se igra nastavi

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Posle 45 minuta zadovoljniji mogu da budu gosti. Zvezda je imala više od igre, u par navrata gol je visio u vazduhu, ali je mreža Rada ostala netaknuta. Kada je posed lopte u pitanju, domaći sastav držao je u nogama 60%. 

POLUVREME

45. minut - Neće biti nadoknade vremena. Ilija Brdar je poslao igrače na veliki odmor.

41. minut - Rad pokušava da prebaci težište igre na drugu stranu. Povremeno uspeva u tome, ali nedovoljno da Manojlović uopšte dođe u situaciju da reaguje. Mladi čuvar mreže prinuđen je da trčkara po kaznenom prostoru, ne bi li ostao zagrejan.

35. minut - Ređaju se situacije u šesnaestercu Građevinara. Anđelković je poslao upotrebljiv centaršut, a Sikimiću je nedostajalo još nekoliko santimetara u vazduhu kako bi bolje zahvatio loptu. Ovako, nije bilo potrebe da reaguje Filipović.

33. minut - Aleksandar za Andriju... Mlađi Luković se spetljao pred čuvarom mreže Rada. I Bates je pomogao da se otkloni opasnost.

31. minut - Posle udarca iz ugla viđen je još jedan pokušaj sa distance. Plavšić je tukao da 25 metara, ipak, bez uspeha.

30. minut - Odličan pokušaj Andrije Lukovića sa 20 metara. Pokušao je ofanzivni vezista da plasira loptu, ali je čuvar mreže sastava sa Banjice bio na oprezu i krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

26. minut - Građevinari nikako da organizuju jednu od mnogobrojnih pokušaja da preko kontre savladaju Manojlovića. Propala je još jedna takva prilika. Ofsajd zamka je vratila loptu u posed domaćinu.

22. minut - Plavšić je u centru zbivanja. Konstantno secka pasove rivala i brzopotezno stvara neprilike u ofanzivnom delu. Džon Ruiz nije uspeo da stigne do lopte i ozbiljnije ugrozi Filipovića.

20. minut - Agilni Plavšić je izborio slobodan udarac, iskosa sa leve strane. Luković je pokušao da iznenadi Filipovića, ali je sve ostalo na pokušaju. Lopta je završila iznad prečke.

14. minut - Loša procena štopera Građevinara mogla je skupo da košta tim sa Banjice. Ipak, dobar centaršut Andrije Lukovića Sikimić nije uspeo da valorizuje.

10. minut - Beležimo polupriliku... Glavni akter je Poletanović. Oprobao je udarac sa 17 metara, ali je bio izblokiran. Pre toga Sikimić je saigraču lepo odložio loptu, a Plavšić ubacio loptu u kazneni prostor.

6. minut - Ponovo je krhka leva strana Rada. Plavšić je protutnjao, zavrnuo čuvara, centrirao, ali je ispred Sikimića reagovao Bates i umalo savladao Filipovića. Golman gostiju bio je pribran i poslao je loptu u koner. Nije bilo opasnosti posle udarca iz ugla.

3. minut - Evo prve prilike za Crvenu zvezdu. Marko Petković je probio po desnoj strani, poslao upotrebljiv centaršut, a reakcija Marka Poletanovića nije bila najbolja. Šut je završio pored stative.

POČELA JE UTAKMICA!

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU CRVENE ZVEZDE I RADA

Rad na tri poslednja meča nije postigao gol protiv Crvene zvezde, nije bio konkurentan, ali susret na Marakani nosi epitet gradskog derbija. Građevinari nameravaju da iskustvom dođu do bodova, dok crveno-beli žele da izvade fleke posle remija u Subotici. Tačnije, šampion mora da dobije ovu utakmicu kako bi ostao na bezbednoj udaljenosti u odnosu na Partizan.

Kao što se i očekivalo Gabonca Gelora Kangu u startnoj postavi zameniće Andrija Luković. Zanmiljivo je da je Sikimić u napadu ponovo dobio prednost u odnosu na Uga Vijeiru.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadPredrag SikimićEvropaFK Crvena zvezdaAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara