"Leandre Tavamba i Ivan Lakićević"
"Leandre Tavamba i Ivan Lakićević"

SASTAVI: Vojvodina - Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.17. | 17:56

Pratite na portalu MOZZART Sport derbi meč petog kola Superlige Srbije

Izabrane vesti

Stadion Karađorđe
Sudija: Milorad Mažić

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Da Silva, Bureković - Vukasović - Subotić, Jovančić, Mesarović, Bempah - Malbašić. Rezerve: Filipović, Zličić, Antić, Mihajlović, Živković, Veselinović, Nešković. Trener: Nenad Vanić.

PARTIZAN: Jovičić – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Radin, Jevtović – Janković, Suma, Pantić – Tavamba. Rezerve: Kljajić, Ćirković, Munir, Marjanović, Ilić, Đuričković, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

Kao što smo jutros i najavili u odvojenom tekstu, ovo su formacije za večerašnji derbi:

Vojvodina:

Partizan:

Prvi veći derbi srpskog fudbala, sudeći prema tradiciji, učinku iz minule, a i početka ove sezone, na programu je u nedelju u Novom Sadu. Vojvodina, uzdugnuta posle eliminacije iz Evrope dočekuje Partizan, u njegovoj poslednjoj proveri pred prvi duel plej-ofa s Videotonom.

Biće to prilika da Lale potvrde kako je ispadanje od Ružomberoka slučajnost jer su kasnije ostvarili četiri prvenstvena trijumfa i to bez primljenog gola. U nadoknadi vremena na premijeri su tukli Čukarički (1:0), na gostovanju u Surdulici bili ubedljivi protiv Radnika (4:0), da bi Filip Malbašić dobru formu s početka sezone (pet golova) začinio trijumfalnim pogotkom za slom Bačke (1:0), a u vanrednom kolu tukla Borac u Čačku (2:0) .

MOZZART kvote Vojvodina - Partizan 1 (3,60), X (3,15), 2 (2,05)

Duel s Partizanom je, ipak, druga dimenzija i prvi veliki ispit za Nenada Vanića koji je preuzeo ekipu u nevreme, između dva okršaja sa Slovacima u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posle ostavke Radoslava Bataka.

Milan Radin i Marko VukasovićPartizan nema takvu vrstu potresa, ali ima rezultatski kiks u minuloj rundi. Sezonu je počeo očekivanom eliminacijom Budućnosti (2:0, 0:0), isto tako očekivano ispao od Olimpijakosa (1:3, 2:2), a u prvenstvu zabeležio tri sugurne pobede, pre nego što je u sredu neočekivano ostao bez sva tri boda u duelu sa Voždovcem (1:3).

Međusobne susrete Vojvodine i Partizana karakteriše mali broj golova, pa se na Karađorđu može očekivati tvrd meč. Pogotovo ako se zna da su prošle sezone igrali pet puta i da je posle 3:1 u Beogradu svaki od naredna četiri susreta završen u opsegu 0-1 gola. U prvenstvu i u kupu u Novom Sadu bilo 0:0, dok su crno-beli u Humskoj 1 oba puta slavili po 1:0.

(FOTO: Star sport)


tagovi

uživoSuperligaSrbijaSastavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara