"Ivan Lakićević i Nemanja Mihajlović"
"Ivan Lakićević i Nemanja Mihajlović"

Sastavi za polufinale Kupa: Partizan kreće sa Mihajlovićem posle dva i po meseca, igra i Radin! Voša bez dva ponajbolja igrača

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.17. | 10:18

Od 18 časova u Humskoj (besplatan ulaz) se igra revanš između crno-belih i Novosađana

Ivan Lakićević i Nemanja MihajlovićŠto bi rekli košarkaši komentatori – Partizan je u dobrom momentumu. To što su za vikend dočekali kiks najvećeg rivala i izbili na čelo prvenstvene tabele trebalo bi inspirativno da deluje na izabranike Marka Nikolića u završnici sezone, posebno u revanšu polufinala Kupa Srbije, protiv Vojvodine (18.00, TV Arenasport 1).

Crno-belima igra samo pobeda, što je posledica rezultata prve utakmice (0:0), dok Novosađane u finale, zakazano na stadionu Karađorđe, vodi, osim trijumfa (naravno) i bilo koji nerešen rezultat s golovima. Zato valja očekivati da domaćin, kao i u nedavnom prvenstvenom susretu, krene ofanzivno od starta, ne štedeći resurse.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> 2742 Partizan - Vojvodina 1 (1,55), X (3,80), 2 (5,90)

Partizan je u sjajnoj seriji. Ona se protegla na 32 utakmice bez poraza u oba domaća takmičenja, pritom je dobio svaki od poslednjih 11 mečeva na svom stadionu. U Humskoj je efikasan, jer su se u tom nizu samo Bačka 19. novembra i upravo Vojvodina provukli, a da ne prime više od jednog gola. A i odbrana je „zategnuta“, pošto kod kuće u tom periodu nije primila gol na sedam mečeva. Više nego dovoljno da se Grobari uzdaju u novo slavlje.

Ali...

Milan Radin na prvenstvenom susretu sa VojvodinomProblem za Marka Nikolića je što ne može da računa na sve igrače. Davno odsutnom Alenu Stevanoviću prošle sedmice se u ambulanti pridružio golman Filip Kljajić (polomio prst šake), još u potpunosti nije spreman Everton Luiz (povredio se na „Karađorđu“), dok je Leonardo da Silva Soza kažnjen zbog dva kartona u dosadašnjem delu takmičenja. To je uslovilo promene u veznom redu, pa će ispred odbrane, kao i na prethodnom prvenstvenom duelu sa Novosađanima, kad je odlično obavio svoj deo posla, dejstvovati Milan Radin, dok će na poziciji levog krila, umesto Leonarda (strelca 22 gola u sezoni), igrati Nemanja Mihajlović. Jednom od najboljih pojedinaca Partizana iz prošlog proleća to će biti prvi meč u ulozi startera još od 25. februara i sudara sa čačanskim Borcem. Sjajna prilika da pokaže da je, možda, nepravedno zapostavljen i da zaslužuje veću minutažu.

Detalj sa prvog polufinalnog mečaS druge strane, od svih rivala u Srbiji, možda baš Vojvodina najmanje leži Partizanu. Lale su u Beogradu krajem jula slavile sa 3:1, u prvenstvenom okršaju u Novom Sadu nije bilo golova, baš kao i u prvom susretu polufinala. A taj jedini poraz od crno-belih zabeležili su usled labavog početka utakmice u Superligi, kad ih je Uroš Đurđević matirao u 32. sekundi. Voša je za vikend zabeležila tek drugu pobedu u poslednjih sedam utakmica, na tri minula gostovanja nije dala gol, međutim, ukoliko postigne makar jedan imaće čemu da se nada.

Za golove će biti zadužen Filip Malbašić. Nekadašnji ofanzivni vezista Partizana će sa krilne pozicije biti prekomandovan u napad, jer šef struke Radoslav Batak ne može da računa na Nikolu Trujića (kartoni). Na Malbašićevo mesto će Siniša Babić, dok će drugog ponajboljeg igrač Lala Aleksandra Paločevića (povreda) menjati 20-godišnji Lazar Zličić. U odnosu na poslednji prvenstveni duel u ekipu se vraćaju levi bek Nikola Antić i oporavljeni zadnji vezni Dušan Jovančić.

Filip Malbašić iznad Nebojše Kosovića i Nikole MilenkovićaU dosadašnjoj istoriji, Partizan i Vojvodina su se šest puta sreli u polufinalu kupa, crno-beli imaju tri trijumfa, Lale dva, dok je jedan susret - onaj pre dve sedmice - okončan remijem.

Ulaz na stadion u Humsku 1 je besplatan, a meč od 18 časova prenosi TV Arenasport na svom prvom programu.

----------------------------------------------------

PROJEKTOVANI SASTAVI

PARTIZAN - VOJVODINA, 18.00

Stadion Partizana
Sudija: Milorad Mažić

PARTIZAN: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Radin, Kosović, Janković, Mihajlović - Tavamba, Đurđević. Trener: Marko Nikolić.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Maslać, Antić - Jovančić, Vukasović - Babić, Zličić, Meleg - Mlabašić. Trener: Radoslav Batak.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Aleksandar PaločevićKup SrbijeMilan RadinNemanja MihajlovićNikola TrujićFK PartizanSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara