""
""

Sat vremena dobrog fudbala i onda ništa: Bod koji ne znači mnogo ni Arsenalu, ni Sitiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.17. | 18:58

Gvardiolin tim izgubio šanse da oćivi nade o tituli, Vengrova ekipa sve dalje od Lige šampiona

Arsenal je osvojio prvi bod u poslednja tri kola, Mančester Siti je odigrao nerešeno treći put zaredom, ali ovaj bod (2:2) u međusobnom okršaju im ne znači mnogo. Pobeda bi i jednima, i drugima daleko više ulepšala život. Siti je mogao da oživi nade o titulu pred derbi sa Čelsijem, Arsenal je mogao da napravi značajan korak ka Ligi šampiona… 

Izabrane vesti

Venger je izveo najjaču ofanzivnu liniju s izuzetkom što je umesto Žirua počeo Velbek sa Aleksisom, Ozilom i Volkotom kao podrškom. Gvardiola je povređenog Sanju na desnom beku zamenio Hesusom Navasom, umesto Zabaletom kojem je to prirodna pozicija. Standardno, Sane, Silva, Sterling i De Brujen su pružali podršku najisturenijem Agueru sa Fernandinjom kao jedinim zadnjim veznim.

Gvardiolin plan je profunkcionisao već u petom minutu. De Brujne je fenomenalnim pasom lansirao brzonogog Sanea između dvojice Arsenalovih štopera, a Nemac je iskoristio najveći adut, predriblao Ospinu i rutinski završio. Ubrzo je Siti imao šansu za 2:0, ali je Ospina spasao Tobdžije. Arsenal se probudio posle 20 minuta igre, pa su šanse imali Ozil, Monreal i Volkot. Pritisak je rastao, Arsenal je uspostavljao dominaciju i u 40. minutu je nagrađen. Odbrana gostiju je otišla previše visoko, Volkot joj je zašao iza leđa i traljavim šutem izjednačio.

Taman kada je stigla zaslužena nagrada, Arsenal je opet doživeo težak udarac. Samo dva minuta posle izjednačujućeg gola, Serhio Aguero je bio nemilosrdan u završnici i vratio Građane u vođstvo. Potom je Volkot u nadoknadi prvog poluvremena propustio sjajnu priliku za 2:2. Gvardiolin tim je otišao na pauzu sa nezasluženim vođstvom…

Početak drugog poluvremena je opet doneo Tobdžijama zasluženo izjednačenje. Ovoga puta je Mustafi pogodio posle kornera. Međutim, to je  bilo sve… Oba tima su nastavak odigrali opreznije kao da su imali veći strah od poraza nego želju za pobedom. Na kraju su gosti tražili penal u nadoknadi vremena kada je lopta zakačila  Monreala po ruci, ali to nije bilo dovoljno da Mariner pokaže na belu tačku. 

Premijer liga, 29. kolo:

Subota:
Liverpul - Everton 3:1 (2:1)
/Mane 8, Kutinjo 31, Origi 60 - Penington 28/

Barnsli - Totenhem 0:2
/Dajer 66, Son 77/

Čelsi - Kristal Palas 1:2 (1:2)
/Fabregas 5 - Zaha 9, Benteke 11/

Hal - Vest Hem 2:1 (0:1)
/Robertson 56, Ranokija 85 - Kerol 18/

Lester - Stouk 2:0 (1:0)
/Ndidi 25, Vardi 47/

Mančester junajted - Vest Bromvič Albion 0:0

Votford - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Britos 59/

Sautempton - Bornmut 0:0

Nedelja:
Svonsi – Midlzbro 0:0

Arsenal - Mančester Siti 2:2 (1:2)
/Volkot 40, Mustafi 53 - Sane 5, Aguero 42/

(FOTO: Action images)


tagovi

Teo VolkotŠkodran MustafiSerhio AgueroPremijer ligaMančester SitiLeroj SaneEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara