"Mihajlović"
"Mihajlović"

Sat vremena mučenja, pa - Neca Mihajlović! Gol i asistencija za pad litvanskog zida! Šta je sa Tavambom? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.17. | 16:54

Crno-beli uspešni u proveri sa litvanskim Atlantasom - 2:1

MihajlovićIgra nije loša - realizacije jeste. Tako beše sat vremena. U završnoj trećini spojili su crno-beli lepo i korisno, probudivši se tek kad ih je skromni Atlantis bacio u nokdaun. Sa poda ih je digao Nemanja Mihajlović, režiser preokreta protiv Litvanaca, strelac i asistent u razmaku od 15 minuta, za drugu pobedu Partizana na pripremama u kiparskom Limasolu - 2:1.

Krilni vezista crno-belih najpre je, samo minut posle vođstva rivala, iz jedanaesterca vratio rezultatski egal, da bi u 80. minutu sjajno uposlio Đorđa Jovanovića, a mlađani špic treću veliku priliku (dve propustio u prvom delu) pretvorio u pogodak vredan slavlja nad protivnikom koji je iznenađujuće poveo i koji je ekipu Marka Nikolića upozorio s kakvim će se problemima suočiti ako na vreme ne iskoristi šanse.

Izabrane vesti

A bilo ih je...

Đorđe JovanovićMihajlović je današnjom partijom potvrdio da je jedan od boljih igrača Parnog valjak ne samo danas, nego tokom kompletnih priprema. Pravio je velike probleme rivalu prodorima o levoj strani, dobro kombinovao sa Jovanovićem i Petrom Đuričkovićem (obojica su bili među zapaženijim pojedincima)  i kao nagrada za trud stigao je njegov treći pogodak na pripremama, koji ga čini drugim najboljim strelcem ekipe u ovom periodu. Posle Uroša Đurđevića (četiri).

Mihajlović je bio najkonstantniji crno-beli na terenu, njegova partija može da raduje trenera Nikolića, ali bi izdanje Leandrea Tavambe moralo da ga zabrine. Kamerunski napadač, doveden da bude osveženje u špicu, ponovo je pokazao smisao za igru, ali to što dejstvuje daleko od protivničkog golmana mu znatno smanjuje šanse da se upiše u listu strelaca. Tako je posle Kopra, Gorice i Korone i na četvrtom susretu na kome je bio starter propustio da pogodi cilj.

TavambaUmesto njega, daleko konkretniji bio je Đorđe Jovanović i ako bi danas počelo provenstvo verovatno bi on pre Tavambe bio starter... Pogotovo što je lepo iskoristio šansu pred kraj meča, kad je "uhvatio" Mihajlovićevu dijagonalu i pokazao smirenost u situaciji "oči u oči" sa litvanskim golmanom.

Nikolić je izveo kombinovan tim (bez Leonarda, Evertona, Đurđevića), promenio je kompletnu odbranu - na štoperskim mestima igrali Lazar Ćirković i mladi Strahinja Bošnjak, bekovi su bili Miroslav Bogosavac (desno, za njega neprirodno) i Mohamed el Monir (daleko bolje izdanje nego protiv Ofenhaba), dok je sjajno izdanje na poziciji zadnjeg veznog pružio Marko Jevtović. Uz već pomenutog Mihajlovića, Đuričkovića i Jovanovića bio je među najboljima u utakmici koja će da posluži kao lakmus papir mogućnosti pred naredni test meč koji Partizan igra u ponedeljak, protiv ukrajinske Zorije.

Marko JevtovićS tim da ne bi smelo da im se dešava da prilike iz prvog dela - bar tri dobre - i s početka drugog ne koriste. To bi morao da uradi Leandre Tavambva, kad bi se bar jednom našao na pravom mestu. Pogotovo što je rival bio baš onakav s kakvim će Parni valjak uglavnom da se sudara na proleće. Orijentisan na defanzivu.

----------------------------------------

PARTIZAN - ATLANTAS 2:1 (0:0)
/Mihajlović 66 pen, Jovanović 80 - Vereščak 65/

Limasol
Stadion: Munisipal stadion Germasogeja
Sudija: Hristofi (Kipar)
Žuti kartoni: Mihajlović, Đuričković (Partizan), Vereščak (Atlantas)
Crveni kartoni: Petar Đuričković (Partizan), Šofu (Atlantas)

Partizan: Jovičić, Bogosavac, Ćirković, Bošnjak, Munir - Ilić, Jevtović, Đuričković (od 80. Đuričković), Mihajlović - Jovanović, Tavamba (od 83. Petrov).

Atlantas: Mikelionis, Fredgimas, Obivalin, Bartkus, Šulc, Dmitrev, Simkus, Sioru, Kazlavskas, Raziunas, Vereščak. Igrali su još: Ridli, Svetinauskas, Filipavicijus,  Sijusa, Kučerov, Gedminas, Bickus, Juška.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićĐorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara