"tim Mladosti iz Lučana"
"tim Mladosti iz Lučana"

Šatara u meso, Skarlatake u rašlje! Mladost mora mnogo da raste za Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.17. | 22:21

Inter slavio u Lučanima

tim Mladosti iz LučanaBilo je u trenutaka u kojima je nedostajalo malo sreće, ali iznad sveta nedostajalo je iskustva na evropskoj sceni. Jer iako se Mladost i sama trudila da sebi zagorča život, činjenica je da je azerbejdžanski Inter u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope demonstrirao značajno bolji fudbal i ubedljivom pobedom od 3:0 revanš u Bakuu učinio pukom formalnošću.

Pobeda apsolutno zaslužena, iako bi u Lučanima mogli da se s pravom požale, pošto nisu bili baš toliko gori od gostiju. Bilo je ipak primetno da je Inter navikao da igra ovakve utakmice, dok je Mladost ruku na srce debitovala na međunarodnoj sceni. Povremeno ispadala naivna, povremeno dobre akcije upropašćavala amatareskim prijemom, često radila na sopstvenu štetu.

Izabrane vesti

Prednjačio je talentovani Miloš Šatara, koji se ovog leta pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Ne sporimo da stasiti štoper  ima neke kvalitete koji obećavaju, ali ima i još mnogo toga da nauči. Pod broj jedan, da se prekršaji ne prave u zoni šuta. I da se ne sme emocijama dozvoliti da preuzmu moć na razumom.

Sve to pišemo zato što su dva prekršaja 21-godišnjeg defanzivca iz Gradiške dale iskusnom Rumunu Adrijanu Skarlatakeu priliku da pokaže kakav se razoran šut krije u njegovim nogama. U 23. minutu Šatarina glupost, sa zemlje je udario rivala u međunožje, zaradio žuti karton i pročistio Skarlataeku put do prvog gola. Nije baš bilo u rašlje, ali jeste to bio neodbranjiv udarac.

Ako je u ovom prvom slučaju Nemanja Krznarić možda nešto i mogao, kod drugog gola Starlatakea se ništa nije pitao. Ovaj put zaista u sam rogalj gola. Opet posle neopreznog Šatarinog starta, tačnije visoko podignutog lakta. Istini za volju, nije to baš ni bila tako laka situacija.

Početkom drugog poluvrena Mladost, koja je sve vreme imala jalovu terensku inicijativu, zaigrala je malo agresivnije, malo otresitije. Posle nepreciznih pokušaja Šatare i Jovanovića iz prvog dela igre, u idealnoj poziciji našao se čini nam se Miloš Trifunović, ali je tukao pored gola. Saša Jovanović je uzdrmao prečku, probao je i Obiora Odita...

I kazna je stigla. U 75. minutu Rauf Alijev je poslao savršenu paralelu sa 22 metra. Apsolutno savršenu. Tek da Lučanci vide koliko se dobr igra fudbal u Evropi.

Nisu izabranici Nenada Milovanovića  zaslužili ovako ubedljiv poraz, ali jedino zbog čega mogu da žale je što im je Inter oduzeo onaj osećaj euforije pred revanš. Makar i lažne. Ovde joj jednostavno nema mesta. Inter je bolji.

MLADOST - INTER 0:3 (0:2)
/Skarlatake 23, 41, Alijev 75/

Mladost (4-3-3): Krznarić - Andrić, I. Milošević, Šatara , B. Milošević - Pejović, Radivojević (od 85’ Gavrić), Marinković (od 55’ Tumbasević) - Jovanović, Trifunović, Odita (od 68’ Marković);
Inter Baku (5-4-1): Agajev - Kirtimov, Skarlatače, Denis Silva, Gulijev, Alhasov - Hadžijev (od 89’ Mirsahib), Abdulajev (od 88’ Sejdiov), Bajramov, Fardžad-Azad (od 83’ Zargarov) - Alijev.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaMladost LučaniLiga EvropeInter BakuAzerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara