Sautempton ukinuo WiFi: Igrice bolest kao droga ili alkohol

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 16:13

Ne može Fortnajt po 13 sati...

Vojnički režim u Sautemptonu! Primoran je Ralf Hazenhutl na tako nešto. Mladi igrači sve su “navučeniji“ na video igrice, pa je Nemac shvatio da mora da na vreme povuče nepopularan potez: u Sautemptonovom hotelu ukinut je bežični internet!

Tradicionalista Hazenutl je decidiran: zavisnost od video igrica nije toliko različita od alkohola ili droge.
Moramo da zaštitimo igrače“, kategorički će 51-godišnji strateg.

Izabrane vesti

Inače, ostrvski tabloid San baš danas je objavio opširan intervju sa neimenovanim fudbalerom koji je priznao da je bio toliko navučen na popularnu igricu Fortnajt da ju je igrao i po, verovali ili ne, 13 sati dnevno.
To mora da se istera i uradiću to. Imao sam takvih problema i u prošlom klubu (Lajpcigu, prim.aut), igrali su do tri ujutru i to u danima uoči utakmica. To nije mali problem. Tim igračima mora da se pomogne. Ako ćemo da budemo iskreni, to je isto kao alkohol ili droga“, decidiran je Hazenutl.

Sa reči na dela...
Ne smeju toliko vremena da provode tako. Zato smo blokirali WiFi u hotelu, samo primera radi. Da bar uveče ne mogu da igraju“.

I tek da budemo jasni, onaj fudbaler od 13 sati za Fortnajtom – taj nije Sautemptonov. Hazenhutl uverava da nema baš tako radikalne slučajeve u timu, ali prevencije radi...
Verujte da sam u stalnom kontaktu sa kapitenom i nekolicinom igrača. Sve dok vlasti to ne proglase bolešću mi moramo da ih čuvamo. Kad bi zvanično ta zavisnost bila proglašena za bolest onda bi Vlada lako mogla da kompanijama naredi da blokiraju igrače posle recimo tri sata igranja. Moramo da budemo aktivni, da ih zaštitimo. Moramo da ih pazimo 24 sata dnevno, čak i van terena“, jasan je Hazenhutl.

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Ralf Hasenhutlvideo igrica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara