""
""

Savićev gol i komičan autogol, Viola „ubija“ iz ugla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.12.14. | 19:48

Fiorentina lagano do pobede nad Ćezenom, pšošto je tri gola postigla posle akcija iz kornera

Fiorentina je definitivno upalila motore i ušla u dobru formu. Početak sezone je bio težak sa ekipu Vinćenca Montele, ali sada su se izgleda kockice posložile. Viola je večeras ostvarila treću prvenstvenu pobedu na poslednja četiri meča i nastavila da se penje na prvenstvenoj lestvici Serije A.

Izabrane vesti

Fiorentina je pregazila Ćezenu u gostima sa 4:1, nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika, ali mora se istaći da je meč obeležio komičan autogol Stefana Savića. Tačnije, Crnogorac uopšte nije kriv što je zatresao sopstvenu mrežu, već njegov nespertni golman Neto. Savić je vratio loptu po zemlji za brazilskog čuvara mreže, a ovom se desilo nešto slično što i Polu Robinsonu pre nekoliko godina na Maksimiru. Lopta je prošla Netu ispod noge i završila u mreži...

Ta nespretnost Neta je zapravo bilo sve od Ćezene na ovom meču. Fiorentina je dominirala od prvog do poslednjeg minuta. Zanimljivo je da su sva tri gola gosti postigli posle akcija iz kornera. Prvi gol je delo Borhe Valera koje se lopta odbila na nogu posle kornera i intervencije odbrane domaćih. Stefan Savić je pre autogola, stigao i da se upiše u normalnu listu strelaca pošto je posle kornera bio najviši pred golom Ćezene i zakucao je loptu u mrežu. Sve dileme oko pobednika na meč, rešio je drugi Violin štoper Gonzalo Rodrigez koji je takođe udarcem glavom zatresao mrežu posle akcije iz kornera. Na kraju se u strelce upisao i Munir El Hamdaui koji je iskoristio otpadak posle šuta Matija Fernandeza. 

SERIJA A, 15. kolo

Subota:
Palermo – Sasuolo 2:1 (1:0)
/Riđoni 3, Beloti 90+3 – Pavoleti 85/

Lacio – Atalanta 3:0 (1:0)
/Mauri 51, 71, Lulić 81/

Nedelja:
Juventus – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Evra 12 – Gabijadini 51/

Đenova – Roma 0:1 (0:1)
/Naingolan 40/

Parma – Kaljari 0:0 

Udineze – Verona 1:2 (1:1)
/Di Natale 31 - Toni 45+2, Hristodulopulos 46/

Ćezena – Fjorentina 1:4 (0:1)
/Savić 60 autogol - Valero 44, Savić 47, Rodrigez 79, El Hamdaui 90+3/

20.45: Milan – Napoli

Ponedeljak:
19.00: Empoli – Torino
21.00: Kjevo – Inter

(FOTO: Action images)


tagovi

Borha ValeroĆezenaEvropaFjorentinaGonzalo RodrigezItalijaSerija AStefan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara