"Grizmanovo slavlje"
"Grizmanovo slavlje"

Savršeni novembar radničkog Atletika - mesec bez primljenog gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.15. | 20:02

Antoan Grizman večeras postigao jedan. Dovoljan za minimalac protiv Espanjola

Grizmanovo slavljeBarselona i Real su tu da zadovoljavaju prohteve razmažene fudbalske navijače i dobijaju sa pet ili šest razlike. Atletiko je radnički klub. Dijego Simeone ga je tako i ustrojio. Odradiš posao, krvavo zaradiš svoj novac i tako u krug. Novembar je savršen primer. Svi ciljevi su ispunjeni, iako su Jorgandžije na pet utakmica postigle "samo" pet golova. Protiv Espanjola jedan, dovoljan za tri boda - 1:0.

Predani radnici Čolove fabrike dobrih rezultata najteži posao su obavili na vreme. Već u trećem minutu je Oliver Tores odlično probio na desnoj strani, loptu vratio u srce kaznenog prostora, a Antoan Grizman se, tri dana pošto je sa dva komada matirao Galatasaraj i odveo Atletiko u proleće u Ligi šampiona, spretno snašao i loptu poslao iza leđa nemoćnog Paua Lopeza.

Izabrane vesti

Posle tog vodećeg gola nikakve magije, ničeg senzacionalnog u igri Jorgandžija. Znalo se šta je čiji zadatak, a osnovni je bio da se - ne primi gol. Bilo je šansi da se postigne još koji, apsolutno nikakvih da Espanjol slučajno dođe do izjednačenja. Atletiko ga je "odradio" kako samo on to ume. Tako je, uostalom, bilo i u novembarskim susretima sa Betisom i Sportingom iz Hihonom (oba puta 1:0), pa i protiv Galatasaraja (2:0), dok je nešto ranije u meču sa Astanom zatajila ofanziva (0:0).

Poslednja linija je, međutim, uvek dobro podmazana. Atletiko nije Barselona. Odbrana, ne napad, jeste ono što ga izdvaja. Jedino što je večeras moglo da pokvari raspoloženje navijača na Kalderonu jeste Tijagova povreda još u prvom poluvremenu. Ni on nije veliki majstor sa loptom. Ali se savršeno uklapa u ovakav Atletiko. I nedostajaće mu ako se ispostavi da će bolovanje potrajati.

Jer možda je Barsa nedostižna, ali nema sumnje da bi na Kalderonu baš voleli da komšije iz Reala nastave da im gledaju u leđa.

Primera, 14. kolo:

Petak:

Levante – Betis 0:1 (0:1)
/Kastro 4/

Subota:

Barselona – Real Sosijedad 4:0 (2:0)
/Nejmar 22, 53, Suarez 41, Mesi 90+1/

Atletiko Madrid – Espanjol 1:0 (1:0)
/Grizman 3/

20.30: Malaga – Granada
22.00: Las Palmas – La Korunja
22.05: Selta – Sporting Hihon

Nedelja:

12.00: Hetafe – Viljareal
16.00: Eibar – Real
18.15: Rajo Valjekano – Atletik Bilbao
20.30: Sevilja – Valensija

(FOTO: Action Images)


tagovi

TijagoŠpanijaPrimeraOliver ToresEvropaEspanjolAtletiko MadridAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara