"ŠĆEPOVIĆ U DRESU REPREZENTACIJE SRBIJE"
"ŠĆEPOVIĆ U DRESU REPREZENTACIJE SRBIJE"

Šćepović: Terek je ozbiljan klub, veliki izazov za mene

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.02.15. | 21:54

Bivši napadač Partizana pun optimizma pred novo poglavlje u svojoj karijeri...

ŠĆEPOVIĆ U DRESU REPREZENTACIJE SRBIJE

Marko Šćepović će karijeru nastaviti u Tereku iz Groznog. Premijerligašu Rusije koji trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli, sa legitimnom šansom da se do kraja sezone bori za jedno od mesta koje vode u evropska takmičenja. I dalje je igrač Olimpijakosa, a ovo mu je druga pozajmica po redu, nakon što je polusezonu proveo u španskoj Majorci.

Izabrane vesti

Marko se po postizanju dogovora sa Groznim priključio timu na pripremama, a nedavno je prvi put dao intervju za klupski vebsajt.
„Gledao sam često utakmice ruskog šampionata i odlično znam na kakvom nivou se igra ovde. Liga je puna kvalitetnih igrača, a kvalitet fudbala vrtoglavo raste. To je verovatno i glavni razlog zašto sam poželeo da dođem u Grozni. Terek je veliki izazov u mojoj karijeri. Pokušaću da pokažem sve svoje kvalitete i da pomognem timu da se na tabeli popne još koju poziciju.”

Danko Lazović je novi član Peking Enterprajza, a Terek je nedavno igrao prijateljsku utakmicu protiv kineskog tima. Tada se Šćepović sreo sa Lazovićem koji ga je savetovao da pređe u Terek.
„Danko je imao samo reči hvale o Tereku, kao i o fudbalu u Rusiji. Gledao sam utakmicu sa Pekingom i moram reći da sam iznenađen kako tečno izgleda igra Tereka, uprkos činjenici da završni deo priprema tek dolazi. Znam da su i u Tereku igrali i Koroman i Georgijev, koji su takođe bili zvezde u Srbiji. Tako da očekujem da budem odlično prihvaćen u Groznom.”

Pitali su ga i o njegovom bivšem treneru, Valeriju Karpinu, koji je šef struke u Majorci, a Marko, ipak nije hteo puno da govori o legendi ruskog fudbala.
„Iskreno, ne volim da pričam o svojim bivšim trenerima. Imali smo dobar odnos, naročito na početku sezone. Postigao sam neke golove i bilo je zabavno. Smatram da od svakog trenera možete naučiti nešto novo, pa je takav slučaj bio i sa Karpinom.”, rekao je novi napadač Tereka, Marko Šćepović.

Odavno su prošla vremena kada su srpski timovi mogli da se mere sa ekipama koje igraju u Rusiji. Još ako je reč o stabilnom ruskom Premijerligašu, to znači da je kvalitet potreban za igranje na tom nivou, teško naći u našoj Superligi. Marko Šćepović je iz Partizana otišao kao večiti talenat koji ne želi da se trudi, koji ne poštuje publiku, koji ne poštuje dres koji nosi, koji zbog svog ponašanja nikada neće postati igrač... Doživeo je u Beogradu da o njegovom kvalitetu sude isti oni koji su sišli sa tribina i skinuli mu traku sa ruke, doživeo je da mu zbog istih takvih, igranje u klubu u kojem je odrastao bude pakao. A zaboravili su neki navijači Partizana u trenucima kada su ga terali iz kluba, da je u crno-belom dresu na 68 utakmica postigao 21 golova uz 18 asistencija.

Otišao je u bolji klub od onog u kojem je igrao. Olimpijakos. Istina, nije se snašao u Pireju baš kako je želeo, ali opet njegov učinak nije bio uopšte zanemarljiv, na 17 utakmica, postigao je 7 golova i zabeležio tri asistencije u dresu Olimpijakosa, ekipe koja igra Ligu šampiona svake godine, i koja je kadra da napravi iznenađenje protiv najjačih timova Evrope.

Prosleđen je na pozajmicu u Majorku, a u Segundi je za jednu polusezonu postigao šest golova na 16 utakmica. Sada je njegove usluge zatražio tim koji ima aspiracije da se naredne sezone nađe u evropskim takmičenjima, Terek Grozni. Terek se nalazi na devetom mestu ruske Superlige, na šest bodova od četvrtoplasiranog Krasnodara, koji je u ovom trenutku tim koji drži to poslednje mesto koje vodi u kontinentalna nadmetanja.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Terek GrozniRusijaPremijer ligaFK PartizanOlimpijakosMarko ŠćepovićMajorkaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara